LIFEZONE.sk
pondelok, 16 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Recept na oslnivú bublaninu s melónom a vanilkovým krémom, letný dezertový sen

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
15. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Bublanina s melónom a vanilkovým krémom je ideálnym letným dezertom, ktorý kombinuje jemnú chuť melónu s bohatým vanilkovým krémom. Tento koláč je nielen nádherný na pohľad, ale aj nesmierne chutný. Je perfektný na rodinné oslavy alebo ako luxusná pochúťka k popoludňajšej káve. Oslávte leto s týmto sviežim a lahodným dezertom.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 500 g melónu (napríklad Cantaloupe alebo Galia), nakrájaného na kúsky
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový struk, rozpolený a vyškriabaný alebo 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava melónu a vanilkového krému: Melón ošúpte, odstráňte semená a nakrájajte na malé kúsky. Smotanu na šľahanie dajte do misky, pridajte vanilkový cukru alebo vnútro z vanilkového struku a vyšľahajte do hustej pene. Uchovajte v chladničke, kým budete krém potrebovať.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Nakoniec pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravené kúsky melónu. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým koláč nebude zlatistý a pevný na dotyk.
  4. Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho polejte pripraveným vanilkovým krémom a posypte práškovým cukrom. Bublanina s melónom a vanilkovým krémom je vynikajúca teplá aj studená.

Tento recept na bublaninu s melónom a vanilkovým krémom je skvelým spôsobom, ako pridať trochu sviežosti do vášho letného menu a zároveň potešiť všetkých, ktorí majú radi nezvyčajné kombinácie chutí.

★★★★★ (4.7/5 z 53 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909