Bublanina s melónom a vanilkovým krémom je ideálnym letným dezertom, ktorý kombinuje jemnú chuť melónu s bohatým vanilkovým krémom. Tento koláč je nielen nádherný na pohľad, ale aj nesmierne chutný. Je perfektný na rodinné oslavy alebo ako luxusná pochúťka k popoludňajšej káve. Oslávte leto s týmto sviežim a lahodným dezertom.
Ingrediencie
- 500 g melónu (napríklad Cantaloupe alebo Galia), nakrájaného na kúsky
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový struk, rozpolený a vyškriabaný alebo 1 balíček vanilkového cukru
- 250 g hladkej múky
- 200 g cukru
- 150 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 4 veľké vajcia
- 1 balíček kypriaceho prášku
- štipka soli
Postup
- Príprava melónu a vanilkového krému: Melón ošúpte, odstráňte semená a nakrájajte na malé kúsky. Smotanu na šľahanie dajte do misky, pridajte vanilkový cukru alebo vnútro z vanilkového struku a vyšľahajte do hustej pene. Uchovajte v chladničke, kým budete krém potrebovať.
- Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Nakoniec pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravené kúsky melónu. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým koláč nebude zlatistý a pevný na dotyk.
- Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho polejte pripraveným vanilkovým krémom a posypte práškovým cukrom. Bublanina s melónom a vanilkovým krémom je vynikajúca teplá aj studená.
Tento recept na bublaninu s melónom a vanilkovým krémom je skvelým spôsobom, ako pridať trochu sviežosti do vášho letného menu a zároveň potešiť všetkých, ktorí majú radi nezvyčajné kombinácie chutí.