• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Recept na špagety s cuketovým pestom a mandľami, vychutnajte si jemnú chuť letnej záhrady

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
24. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Špagety s cuketovým pestom a mandľami sú lahodným a zdravým pokrmom, ktorý vyniká svojou jemnosťou a sviežosťou. Tento recept spočíva v kombinácii domáceho cuketového pesta, ktoré je pripravené z čerstvej cukety, byliniek a mandlí, čo mu dodáva krémovú textúru a bohatý orechový nádych. Ideálne ako letné občerstvenie alebo ľahká večera, tento jednoduchý, no výnimočný pokrm osloví každého, kto hľadá niečo nové a inšpiratívne na svojom tanieri.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 400 g špagiet
  • 1 veľká cuketa, nastrúhaná
  • 100 g mandlí, jemne nasekaných alebo zomletých
  • 50 g parmezánu, nastrúhaného
  • 1 zväzok čerstvej bazalky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 100 ml extra panenského olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Príprava cuketového pesta: V mixéri kombinujte nastrúhanú cuketu, mandle, parmezán, bazalku a cesnak. Za stáleho mixovania pomaly prilievajte olivový olej, kým nevznikne hladké pesto. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
  2. Varenie špagiet a finalizácia pokrmu: V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríte špagety al dente podľa návodu na obale. Špagety scedíte, pričom si odložíte trochu vody z varenia. Vráťte špagety do hrnca, pridajte pripravené cuketové pesto a dobre premiešajte. Ak je pesto príliš husté, pridajte trochu vody z varenia, aby sa lepšie spojilo so špagetami.

Podávajte teplé, možno ozdobiť ešte trochou nastrúhaného parmezánu alebo čerstvých byliniek. Špagety s cuketovým pestom a mandľami sú výborným spôsobom, ako využiť sezónne zeleniny a vytvoriť jednoduché, chutné a zdravé jedlo.

★★★★★ (4.5/5 z 45 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909