LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Vyprážaný syr, ako si pripraviť obľúbený reštauračný pokrm doma

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
15. apríla 2024
Recept

Recept

Vyprážaný syr je obľúbeným jedlom v mnohých krajinách strednej Európy, predovšetkým v Česku a na Slovensku. Ide o jednoduchý, ale neodolateľný pokrm, ktorý spočíva vo vyprážaní plátov tvrdého syra v trojobale (múka, vajcia, strúhanka). Tento syr je chrumkavý zvonka a príjemne roztavený zvnútra. Podáva sa typicky s hranolkami a tatarskou omáčkou alebo len so sviežim šalátom pre ľahší variant.

Ingrediencie

  • 4 plátky tvrdého syra, ako je eidam, gouda alebo ementál, každý asi 1-1.5 cm hrubý
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 150 g strúhanky
  • Soľ a čierne korenie na ochutenie
  • Olej na vyprážanie

Postup

  1. Príprava trojobalu: Do troch rôznych misiek pripravte nasledovne: do prvej dajte hladkú múku, do druhej rozšľahané vajcia ochutené soľou a čiernym korením, a do tretej strúhanku. Každý syrový plátok najprv obaľte v múke, potom ponorte do vajec a na záver obaľte v strúhanke. Uistite sa, že každý kúsok syra je dobre pokrytý trojobalom, aby sa počas vyprážania neroztopil.
  2. Vyprážanie syra: Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja na stredne silnom ohni. Syr vyprážajte približne 2-3 minúty z každej strany, alebo kým nie je zlatistý a chrumkavý. Po vyprážaní položte syr na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný tuk.

Podávajte vyprážaný syr okamžite po upečení, kým je ešte horúci a syr vo vnútri krásne roztavený. Tento pokrm je vynikajúci s tatarskou omáčkou a hranolkami alebo so sviežim zeleninovým šalátom. Vyprážaný syr je jednoduchý na prípravu a je skvelou voľbou pre rýchly a sýty obed alebo večeru.

★★★★★ (4.9/5 z 26 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
Tags: Chrumkavý SyrDomáca PrípravaEidam A GoudaObľúbené JedloReštauračný PokrmRýchly ObedSlovenská KuchyňaTatarská OmáčkaTrojobal PrípravaVyprážaný Syr

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Matica slovenská pokladá novelu zákona od SNS za škandalóznu, hovorí o pokuse o jej politické ovládnutie

Exministra životného prostredia Budaja obvinili pre porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku

Nechajte sa oslniť výsledkami IPL epilátora Braun Skin i-expert – hladká pokožka bez chĺpkov až na 2 roky!

Bratislavská polícia rieši znásilnenie v masážnom salóne, páchateľ je na úteku – FOTO

Šutaj Eštok a Šaško budú k boju proti drogám pristupovať systémovo, ich legalizáciu razantne odmietajú – VIDEO

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909