• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
utorok, 24 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Zemiakové placky, tradičné slovenské jedlo s jednoduchou prípravou

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
15. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Zemiakové placky, známe aj ako bramboráky v Českej republike, sú obľúbenou pochúťkou v mnohých stredoeurópskych krajinách. Tieto chrumkavé placky sa vyznačujú výraznou chuťou zemiakov, cesnaku a majoránky, a sú vynikajúce ako príloha k mäsovým jedlám alebo ako samostatný ľahký obed či večera. Ich príprava je rýchla a jednoduchá, čo ich robí ideálnymi pre rýchle občerstvenie.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 5 veľkých zemiakov
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 vajcia
  • 4 PL hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletej čiernej papriky
  • 1 ČL majoránky
  • Olej na vyprážanie

Postup

  1. Príprava cesta: Zemiaky ošúpte, umyte a nastrúhajte na jemno. Cibuľu a cesnak tiež jemne nakrájajte alebo nastrúhajte. Všetky suroviny dajte do veľkej misy, pridajte vajcia, múku, soľ, čiernu papriku a majoránku. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste vytvorili rovnomerné cesto.
  2. Vyprážanie placiek: Na panvici rozohrejte olej na stredne silnom ohni. Vezmite porciu cesta a vytvarujte z neho placku, ktorú potom položte na horúci olej. Placky vyprážajte z každej strany asi 2-3 minúty, alebo kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé. Hotové placky odkladajte na papierové utierky, aby sa odsalili prebytočný tuk.
  3. Servírovanie: Zemiakové placky podávajte horúce, ideálne s kyslou smotanou alebo ako prílohu k hlavnému jedlu, ako sú napríklad pečené mäso alebo grilovaná zelenina.

Tento recept na zemiakové placky je skvelý spôsob, ako premeniť jednoduché zemiaky na chutné a univerzálne jedlo, ktoré si zamiluje každý člen rodiny.

★★★★★ (4.5/5 z 37 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Labubu je nový miláčik internetu a nikto nevie, odkiaľ sa vzal

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909