• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Zemiakový šalát s vyprážanou treskou: Tradičná chuť, ktorá nikdy nesklame 🍴

Vyskúšajte overený recept na zemiakový šalát s chrumkavou treskou, ktorý si zamiluje celá rodina.

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
16. decembra 2024
Tradičný vianočný tanier so zemiakovým šalátom s jemnými kúskami zeleniny a chrumkavým vyprážaným filetom tresky. Vianočne ladený stôl s ozdobami, sviečkami a sviatočnými detailmi.

Vianočný tanier: Chrumkavá vyprážaná treska so zemiakovým šalátom

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Zemiakový šalát s vyprážanou treskou je klasická pochúťka, ktorá patrí na sviatočný stôl, ale je vhodná aj na každodenné rodinné obedy. Chrumkavá treska a krémový šalát vytvárajú dokonalú harmóniu chutí.

REKLAMA

Recept je jednoduchý a plný tradičných chutí, ktoré si môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií. Navyše, správne pripravená treska má mäkké, šťavnaté mäso a chrumkavý obal, ktorý sa krásne dopĺňa s jemným zemiakovým šalátom.

Čo budete potrebovať na túto lahôdku? 🧺

Na zemiakový šalát:

  • 1 kg zemiakov (varný typ A)
  • 3 ks mrkvy
  • 2 ks petržlenu
  • 1 malý zeler
  • 3 ks vajec (uvarených na tvrdo)
  • 150 g sterilizovaných uhoriek (najemno nakrájaných)
  • 1 malá cibuľa
  • 200 g majonézy
  • 2 PL horčice
  • 1 PL octu
  • Soľ, čierne korenie podľa chuti

Na vyprážanú tresku:

  • 800 g tresky (filety bez kože a kostí)
  • 100 g hladkej múky
  • 2 ks vajec
  • 150 g strúhanky
  • Olej na vyprážanie
  • Soľ a citrón na dochutenie

Ako pripraviť túto kulinársku klasiku? 🍽️

  1. Príprava šalátu:
    • Uvarte zemiaky, mrkvu, petržlen a zeler v šupke. Po uvarení ich nechajte vychladnúť, olúpte a nakrájajte na drobné kocky.
    • Vajcia uvarte natvrdo, olúpte a nakrájajte na kúsky.
    • Cibuľu a uhorky pokrájajte nadrobno.
    • V miske zmiešajte majonézu, horčicu, ocot, soľ a korenie. Všetko jemne premiešajte, aby sa chute prepojili.
  2. Príprava tresky:
    • Tresku nakrájajte na rovnomerné kúsky. Osoľte ju a nechajte 15 minút odstáť.
    • Obaľte ju v múke, vajíčku a strúhanke.
    • Smažte v horúcom oleji do zlatistej farby. Po vybratí ju nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku.
  3. Servírovanie:
    • Na tanier servírujte porciu šalátu a na vrch položte vyprážanú tresku. Pridajte plátok citróna na dochutenie.
Prečítajte si tiež
Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Zážitok, ktorý sa oplatí zopakovať! 🍷

Zemiakový šalát s vyprážanou treskou je tradičný recept, ktorý nikdy neomrzí. Môžete ho pripraviť na slávnostnú príležitosť alebo si ho vychutnať ako špeciálnu večeru. Dokonalá kombinácia chutí zabezpečí spokojnosť celej rodiny. Pripravte ho podľa tohto overeného receptu a vychutnajte si každý kúsok! 😊

Ako dlho vydrží zemiakový šalát v chladničke?

Zemiakový šalát vydrží v chladničke 2 až 3 dni, ak je správne uskladnený v uzavretej nádobe.

Môžem použiť iný druh rýb namiesto tresky?

Áno, môžete použiť filé z iných bielych rýb, ako sú hejk, pangasius alebo tilapia.

Ako dosiahnuť, aby bola treska chrumkavá?

Treska bude chrumkavá, ak použijete čerstvú strúhanku a smažíte ju v dostatočne horúcom oleji (180 °C).

Je možné pripraviť zemiakový šalát vopred?

Áno, najlepšie chutí na druhý deň, keď sa chute spoja. Skladujte ho však v chlade.

Aký druh zemiakov je najlepší na šalát?

Použite varný typ A – pevné zemiaky, ktoré sa nerozvaria.

Musím tresku marinovať pred smažením?

Nie je to nutné, ale mierne osolenie a pokvapkanie citrónom zvýrazní jej chuť.

Čím môžem nahradiť majonézu v šaláte?

Môžete použiť biely jogurt alebo kyslú smotanu, prípadne ich zmiešať s majonézou.

Ako zabrániť tomu, aby šalát vodnatil?

Uhorky a cibuľu jemne vytlačte, aby sa zbavili prebytočnej vody, a pridávajte ich až na konci prípravy.

Aký olej je najlepší na vyprážanie?

Použite rastlinný olej s vysokým bodom dymenia, ako je slnečnicový alebo repkový olej.

Môžem tresku piecť namiesto smaženia?

Áno, tresku môžete piecť v rúre na 200 °C približne 20 minút, pričom ju otočte v polovici pečenia.
★★★★★ (4.7/5 z 26 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin1
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

music ZONE

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Hobby

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Aktuálne správy

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

music ZONE

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Kariéra

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909