Zemiakový šalát s vyprážanou treskou je klasická pochúťka, ktorá patrí na sviatočný stôl, ale je vhodná aj na každodenné rodinné obedy. Chrumkavá treska a krémový šalát vytvárajú dokonalú harmóniu chutí.
Recept je jednoduchý a plný tradičných chutí, ktoré si môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií. Navyše, správne pripravená treska má mäkké, šťavnaté mäso a chrumkavý obal, ktorý sa krásne dopĺňa s jemným zemiakovým šalátom.
Čo budete potrebovať na túto lahôdku? 🧺
Na zemiakový šalát:
- 1 kg zemiakov (varný typ A)
- 3 ks mrkvy
- 2 ks petržlenu
- 1 malý zeler
- 3 ks vajec (uvarených na tvrdo)
- 150 g sterilizovaných uhoriek (najemno nakrájaných)
- 1 malá cibuľa
- 200 g majonézy
- 2 PL horčice
- 1 PL octu
- Soľ, čierne korenie podľa chuti
Na vyprážanú tresku:
- 800 g tresky (filety bez kože a kostí)
- 100 g hladkej múky
- 2 ks vajec
- 150 g strúhanky
- Olej na vyprážanie
- Soľ a citrón na dochutenie
Ako pripraviť túto kulinársku klasiku? 🍽️
- Príprava šalátu:
- Uvarte zemiaky, mrkvu, petržlen a zeler v šupke. Po uvarení ich nechajte vychladnúť, olúpte a nakrájajte na drobné kocky.
- Vajcia uvarte natvrdo, olúpte a nakrájajte na kúsky.
- Cibuľu a uhorky pokrájajte nadrobno.
- V miske zmiešajte majonézu, horčicu, ocot, soľ a korenie. Všetko jemne premiešajte, aby sa chute prepojili.
- Príprava tresky:
- Tresku nakrájajte na rovnomerné kúsky. Osoľte ju a nechajte 15 minút odstáť.
- Obaľte ju v múke, vajíčku a strúhanke.
- Smažte v horúcom oleji do zlatistej farby. Po vybratí ju nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku.
- Servírovanie:
- Na tanier servírujte porciu šalátu a na vrch položte vyprážanú tresku. Pridajte plátok citróna na dochutenie.
Zážitok, ktorý sa oplatí zopakovať! 🍷
Zemiakový šalát s vyprážanou treskou je tradičný recept, ktorý nikdy neomrzí. Môžete ho pripraviť na slávnostnú príležitosť alebo si ho vychutnať ako špeciálnu večeru. Dokonalá kombinácia chutí zabezpečí spokojnosť celej rodiny. Pripravte ho podľa tohto overeného receptu a vychutnajte si každý kúsok! 😊