LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
streda, 30 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Exotická polievka zo sušených sliviek, ovocná delikatesa na každú príležitosť

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Polievka zo sušených sliviek predstavuje neobvyklú, ale nesmierne chutnú variantu tradičných polievok. Tento recept kombinuje sladkosť sušených sliviek s hrejivými koreninami, čím vytvára jedinečný gurmánsky zážitok. Táto polievka môže slúžiť ako nevšedný predkrm alebo ako ľahký dezert, vďaka čomu je vynikajúcou voľbou pre rôzne gastronomické príležitosti.

Ingrediencie

  • 200 g sušených sliviek, predhodne namočených v teplej vode
  • 1 liter vody
  • 1 škorica v celej forme
  • 1 hviezdička badiánu
  • 2 PL medu
  • Štipka mletej škorice
  • Na ozdobu: smotana alebo mleté orechy

Postup

  1. Príprava sliviek: Sušené slivky namočte v teplej vode aspoň na 30 minút, ideálne dlhšie, aby zmäkli. Po namočení slivky scedíte, ale vodu si zachovajte na neskoršie použitie.
  2. Varenie polievky: Do hrnca pridajte liter vody spolu s namočenými slivkami, škoricou v celej forme a hviezdičkou badiánu. Varte na strednom ohni, kým zmes nezačne vrieť. Potom znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť asi 20 minút. Po tomto čase odstráňte škoricu a badián a pridajte med. Rozmixujte polievku ponorným mixérom do hladka.

Podávajte teplú alebo chladenú, ozdobenú lyžicou smotany alebo posypanú mletými orechmi a štipkou mletej škorice. Táto polievka zo sušených sliviek je nielen zaujímavá svojou chuťou, ale aj krásna na pohľad, a je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú netradičné gastronomické potešenie. Dobrú chuť!

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt