LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
štvrtok, 31 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Hroznový Lekvár, sladký dar prírody na vašom stole

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Hroznový lekvár je sladká a aromatická pochúťka, ktorá zvýrazní chuť akéhokoľvek jedla, či už ide o raňajkový toast, dezert alebo ako zaujímavý doplnok k syrom. Tento lekvár využíva prirodzenú sladkosť hrozna a je obzvlášť obľúbený v období, keď sú hrozna najsladšie a najšťavnatejšie. Pripravte si tento lekvár a užite si chuť leta po celý rok.

Ingrediencie

  • Hrozno:
    • 1 kg bezsemenného hrozna, umytého a odstopkovaného
  • Cukor:
    • 500 g kryštálového cukru
  • Limonádová šťava:
    • Šťava z 1 veľkého citróna

Postup

  1. Príprava hrozna: Hrozno umyte, odstráňte všetky stopky a, ak je potrebné, vyberte semienka. Hrozno rozdeľte na polovice alebo ponechajte celé, v závislosti od preferovanej textúry lekváru.
  2. Varenie lekváru: V hrnci kombinujte hrozno, cukor a citrónovú šťavu. Nechajte zmes odstáť asi 10 minút, aby hrozno pustilo šťavu. Potom hrniec postavte na stredný oheň a priveďte k varu. Varíte približne 30 minút, alebo kým lekvár nezhustne na požadovanú konzistenciu. Počas varenia pravidelne miešajte a prípadne odstraňujte penu z povrchu.
  3. Dokončenie a zaváranie: Hotový lekvár ihneď rozlejte do predhriatych sterilizovaných pohárov. Pevne uzavrite a obráťte poháre na niekoľko minút hore dnom, aby ste zabezpečili pevné zapečatenie. Potom ich postavte správne a nechajte úplne vychladnúť.

Hroznový lekvár je vynikajúci na zdôraznenie sladkých aj slaných chutí a môže slúžiť ako krásny darček pre vašich blízkych.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt