LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
štvrtok, 31 júla, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Marinované tofu so zázvorom a medom, exotický twist pre vaše chuťové poháriky

28. júla 2025
0 0
Recept

Recept

Tento recept na marinované tofu so zázvorom a medom vám predstaví úplne nový spôsob, ako si vychutnať tofu. Ide o fantastickú kombináciu sladkých a ostrých chutí, ktorá tofu dodáva jedinečný charakter. Marináda z medu a zázvoru poskytuje tofu výraznú chuť, ktorá skvele zapadá do ázijsky inšpirovaných jedál. Toto jednoduché, ale impozantné jedlo je ideálne na večeru alebo ako súčasť väčšieho ázijského buffetu. Nechajte sa uniesť touto nezvyčajnou, ale návykovou chuťou!

Ingrediencie

  • 400 g pevného tofu, vytlačeného a nakrájaného na kocky
  • 2 lyžice čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 3 lyžice medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1/2 čajovej lyžičky chilli vločiek (voliteľné pre pikantnejšiu chuť)
  • 1 čajová lyžička Korenia piatich vôni (voliteľné)

Postup

  1. Príprava marinády: Vo veľkej mise zmiešajte nastrúhaný zázvor, med, sójovú omáčku, sezamový olej, ryžový ocot, pretlačený cesnak, chilli vločky a korenie päť vôní. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili do hladkej marinády.
  2. Marinovanie tofu: Nakrájané tofu dajte do marinády a nechajte ho marinovať v chladničke aspoň 30 minút, ale ideálne cez noc, aby tofu poriadne absorbovalo všetky chute.

Po marinovaní tofu vyberte z marinády a opečte na panvici na stredne silnom ohni, kým nie je z každej strany zlatisté a krehké. Marinádu možno zahriať a použiť ako omáčku k tofu.

Podávajte teplé, ideálne s ryžou alebo zeleninovým stir-fry. Toto marinované tofu so zázvorom a medom je skvelým spôsobom, ako zaviesť do vašej kuchyne nové chute a robiť dojem na hostí s minimálnou námahou. Užite si bohatú chuť tohto jedinečného tofu, ktoré určite obohatí váš jedálny lístok.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

29. júla 2025
Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady
Kuchyňa

Čerešňová bublanina od klasických receptov po moderné nápady

29. júla 2025
Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu
Kuchyňa

Domáce sirupy, džemy a zaváraniny: Recepty na letnú sezónu

29. júla 2025
Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu
Kuchyňa

Čo na obed v nedeľu: Pečené kura s ryžou a kompótom, ktoré vám pripomenie chute detstva a rodinnú pohodu

29. júla 2025
Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou
Kuchyňa

Studená uhorková polievka so smotanou, ktorá vás v lete osvieži a prekvapí svojou jemnou chuťou

29. júla 2025
Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách
Kuchyňa

Čo jesť počas horúčav, aby vám nebolo ťažko a cítili ste sa sviežo aj v najväčších letných teplotách

29. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt