• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Broskyňový cheesecake, osviežujúci dezert pre letné dni

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Pripomeňte si chuť leta s týmto sviežim broskyňovým cheesecakeom, ktorý je dokonalou kombináciou jemného syrového krému a sladkých, šťavnatých broskýň. Tento cheesecake je ideálny pre každú príležitosť, či už ide o rodinné oslavy alebo len ako sladké potešenie počas teplých letných dní. Svojou lahodnou chuťou a atraktívnym vzhľadom určite zaujme každého milovníka ovocných dezertov. Pripravte sa na pochúťku, ktorá vás úplne očarí!

REKLAMA

Ingrediencie

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g masla, roztopeného
  • 500 g krémového syra
  • 150 g cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 3 veľké vajcia
  • 1 vanilkový struk
  • 300 g čerstvých broskýň, nakrájaných na kúsky
  • 50 ml broskyňového likéru (voliteľné)
  • 3 lyžice broskyňovej džemovej polevy

Postup

  1. Príprava korpusu: Sušienky rozdrvte na jemný prášok a zmiešajte ich s roztopeným maslom. Túto zmes potom rovnomerne rozprestrite na dno a po bokoch formy na pečenie (s priemerom asi 22 cm), ktorú ste predtým vymazali alebo vystlali papierom na pečenie. Tým vytvoríte pevný a rovnomerný základ pre cheesecake.
  2. Pečenie korpusu: Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte korpus asi 10 minút, kým nezačne byť zlatistý. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť.
  3. Príprava náplne: Vo veľkej miske vyšľahajte krémový syr, cukor a vanilkový struk. Postupne pridávajte smotanu a vajcia, pričom dôkladne šľahajte po každom pridaní. Ak používate, prilejte broskyňový likér a dobre premiešajte.
  4. Pridanie broskýň a pečenie: Na predpečený korpus rovnomerne rozložte nakrájané broskyne. Zalejte pripravenou syrovou náplňou a pečte v predhriatej rúre na 160 stupňov Celzia asi 50 minút, alebo kým náplň nie je pevná a na povrchu ľahko zlatistá.
  5. Dokončenie a chladenie: Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť na izbovú teplotu, potom ho potrite broskyňovou džemovou polevou a uložte do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.

Tento broskyňový cheesecake je neodolatelne krémový a plný osviežujúcej broskyňovej chuti, ktorá zvýrazní každý váš letný deň. Užite si tento dezert ako skvelý záver vašej ďalšej letnej hostiny!

★★★★★ (4.8/5 z 31 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909