LIFEZONE.sk
piatok, 13 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Broskyňový cheesecake, osviežujúci dezert pre letné dni

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Pripomeňte si chuť leta s týmto sviežim broskyňovým cheesecakeom, ktorý je dokonalou kombináciou jemného syrového krému a sladkých, šťavnatých broskýň. Tento cheesecake je ideálny pre každú príležitosť, či už ide o rodinné oslavy alebo len ako sladké potešenie počas teplých letných dní. Svojou lahodnou chuťou a atraktívnym vzhľadom určite zaujme každého milovníka ovocných dezertov. Pripravte sa na pochúťku, ktorá vás úplne očarí!

REKLAMA

Ingrediencie

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g masla, roztopeného
  • 500 g krémového syra
  • 150 g cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 3 veľké vajcia
  • 1 vanilkový struk
  • 300 g čerstvých broskýň, nakrájaných na kúsky
  • 50 ml broskyňového likéru (voliteľné)
  • 3 lyžice broskyňovej džemovej polevy

Postup

  1. Príprava korpusu: Sušienky rozdrvte na jemný prášok a zmiešajte ich s roztopeným maslom. Túto zmes potom rovnomerne rozprestrite na dno a po bokoch formy na pečenie (s priemerom asi 22 cm), ktorú ste predtým vymazali alebo vystlali papierom na pečenie. Tým vytvoríte pevný a rovnomerný základ pre cheesecake.
  2. Pečenie korpusu: Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte korpus asi 10 minút, kým nezačne byť zlatistý. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť.
  3. Príprava náplne: Vo veľkej miske vyšľahajte krémový syr, cukor a vanilkový struk. Postupne pridávajte smotanu a vajcia, pričom dôkladne šľahajte po každom pridaní. Ak používate, prilejte broskyňový likér a dobre premiešajte.
  4. Pridanie broskýň a pečenie: Na predpečený korpus rovnomerne rozložte nakrájané broskyne. Zalejte pripravenou syrovou náplňou a pečte v predhriatej rúre na 160 stupňov Celzia asi 50 minút, alebo kým náplň nie je pevná a na povrchu ľahko zlatistá.
  5. Dokončenie a chladenie: Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť na izbovú teplotu, potom ho potrite broskyňovou džemovou polevou a uložte do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.

Tento broskyňový cheesecake je neodolatelne krémový a plný osviežujúcej broskyňovej chuti, ktorá zvýrazní každý váš letný deň. Užite si tento dezert ako skvelý záver vašej ďalšej letnej hostiny!

★★★★★ (4.8/5 z 31 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909