LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Aktuálne správy
pondelok, 11 augusta, 2025
LIFEZONE.sk LOGO
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
Domov Kuchyňa

Bublanina s kyslou smotanou, lahodný a nadýchaný koláč pre každú príležitosť

26. júna 2024 2024 12:01
0 0

Bublanina s kyslou smotanou je perfektným dezertom pre každú príležitosť. Tento recept je jednoduchý a výsledkom je nadýchaný a lahodný koláč, ktorý si zamiluje celá rodina. Kyslá smotana dodáva bublanine jemnú a vláčnu textúru, ktorá sa dokonale hodí k čerstvému ovociu. Vyskúšajte tento osvedčený recept a užite si jeho jedinečnú chuť s blízkymi.

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 150 g kyslej smotany
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 300 g čerstvého ovocia (napr. jahody, čerešne, marhule)
  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Predhrejte rúru a pripravte plech: Predhrejte rúru na 180 °C. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie alebo ho vymastite a vysypte múkou.
  2. Pripravte cesto: V miske vyšľahajte vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridávajte olej, mlieko a kyslú smotanu. Potom prisypte hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Nakrájajte ovocie: Čerstvé ovocie umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky podľa potreby.
  4. Vylejte cesto na plech a pridajte ovocie: Hotové cesto vylejte na pripravený plech a rovnomerne rozotrite. Na cesto poukladajte nakrájané ovocie, ľahko ho zatlačte do cesta.
  5. Pečte koláč: Plech vložte do predhriatej rúry a pečte približne 30-35 minút, alebo kým nebude bublanina na povrchu zlatistá a špáradlo zapichnuté do stredu koláča nevyjde čisté.
  6. Nechajte vychladnúť a posypte cukrom: Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť na plechu. Pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom.

Vychutnajte si tento úžasný koláč s rodinou a priateľmi. Bublanina s kyslou smotanou je dokonalou sladkou pochúťkou, ktorá poteší každého.

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk tvorí tím autorov, ktorí denne prinášajú aktuálne správy, praktické tipy, zaujímavosti a inšpirácie z rôznych oblastí života. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý informuje, baví a rozširuje obzory čitateľov.

Čítajte viac

Sklenený pohár plný hustého slivkového lekváru na drevenom stole, obklopený čerstvými slivkami, polovicami sliviek, škoricovými paličkami a kúskom citróna.
Kuchyňa

Rýchly slivkový lekvár bez dlhého varenia plný ovocnej chuti

10. augusta 2025
Tradičné slivkové gule z jemného zemiakového cesta posypané chrumkavou maslovou strúhankou na bielom tanieri s čerstvými slivkami v pozadí.
Kuchyňa

Jednoduchý recept na slivkové gule z jemného zemiakového cesta

10. augusta 2025
Čerstvo upečený babičkin slivkový koláč s chrumkavou posýpkou na papieri na pečenie, ozdobený šťavnatými polovicami sliviek.
Kuchyňa

Neodolateľný babičkin slivkový koláč s chrumkavou posýpkou

10. augusta 2025
Rýchle tipy na obed – cestovinový šalát, wrap so zeleninou, špagety aglio e olio a chlieb s tvarohovou nátierkou na drevenom stole.
Kuchyňa

Čo na obed rýchlo: nápady, ktoré zachránia váš deň

9. augusta 2025
Tenké vrstvy domáceho filo cesta poukladané na drevenom povrchu posypanom múkou.
Kuchyňa

Filo cesto: Tajomstvo dokonalých vrstiev a chrumkavého výsledku

7. augusta 2025
Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa
Kuchyňa

Tajomstvo čínskej kuchyne: Rýchle a chutné recepty z kuracieho mäsa

16. júla 2025
  • Ochrana osobných údajov
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Sitemap
  • Kontakt
ISSN 2989-3909

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Žiadny výsledok
Zobraziť všetko
  • Aktuálne správy
  • Kultúra
  • Hobby
  • Hudba
  • Kuchyňa
  • Horoskopy
  • Cestovanie
  • Technológie
  • Domácnosť a bývanie
  • Rodina a vzťahy
  • Móda a krása
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

Go to mobile version