Preskočiť na obsah

Bublanina s tvarohom, krémový dezert pre každú príležitosť

Bublanina s tvarohom je lahodným a krémovým dezertom, ktorý kombinuje tradičnú ľahkosť bublaniny s bohatou a jemnou chuťou tvarohu. Tento dezert je ideálny na rodinné oslavy, sviatočné dni alebo len tak na zlepšenie nálady počas týždňa. Jeho jednoduchá príprava a výnimočná chuť z neho robia obľúbenú voľbu pre mnohé domácnosti.

Ingrediencie

  • Pre cesto:
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1 hrnček cukru
    • 1 hrnček mlieka
    • 3 veľké vajcia
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1 balíček prášku do pečiva
  • Pre tvarohovú náplň:
    • 500 g tvarohu v hrudke
    • 1 vanilkový cukor
    • 1/4 hrnčeka cukru
    • 1 vajce

Postup

  1. Príprava cesta: Vo veľkej mise rozšľahajte vajcia s cukrom, kým zmes nebude svetlá a nadýchaná. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Pomaly pridajte múku premiešanú s práškom do pečiva a dôkladne všetko premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
  2. Príprava tvarohovej náplne a pečenie: V inej mise zmiešajte tvaroh, vanilkový cukor, cukor a vajce do hladka. Cesto vylejte do vymasteného a múkou vysypaného pekáča. Na vrch cesta rovnomerne rozložte tvarohovú zmes. Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 35-40 minút, alebo kým povrch nezhnedne a tester vložený do koláča nevyjde čistý.

Podávajte bublaninu s tvarohom teplú alebo vychladenú, posypanú práškovým cukrom alebo podávanú s čerstvým ovocím alebo šľahačkou. Tento dezert je výborný spôsob, ako si vychutnať jednoduché a pritom bohaté chute, ktoré potešia každého milovníka sladkého.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *