Bublanina s tvarohom je lahodným a krémovým dezertom, ktorý kombinuje tradičnú ľahkosť bublaniny s bohatou a jemnou chuťou tvarohu. Tento dezert je ideálny na rodinné oslavy, sviatočné dni alebo len tak na zlepšenie nálady počas týždňa. Jeho jednoduchá príprava a výnimočná chuť z neho robia obľúbenú voľbu pre mnohé domácnosti.
Ingrediencie
- Pre cesto:
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček mlieka
- 3 veľké vajcia
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 balíček prášku do pečiva
- Pre tvarohovú náplň:
- 500 g tvarohu v hrudke
- 1 vanilkový cukor
- 1/4 hrnčeka cukru
- 1 vajce
Postup
- Príprava cesta: Vo veľkej mise rozšľahajte vajcia s cukrom, kým zmes nebude svetlá a nadýchaná. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Pomaly pridajte múku premiešanú s práškom do pečiva a dôkladne všetko premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
- Príprava tvarohovej náplne a pečenie: V inej mise zmiešajte tvaroh, vanilkový cukor, cukor a vajce do hladka. Cesto vylejte do vymasteného a múkou vysypaného pekáča. Na vrch cesta rovnomerne rozložte tvarohovú zmes. Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 35-40 minút, alebo kým povrch nezhnedne a tester vložený do koláča nevyjde čistý.
Podávajte bublaninu s tvarohom teplú alebo vychladenú, posypanú práškovým cukrom alebo podávanú s čerstvým ovocím alebo šľahačkou. Tento dezert je výborný spôsob, ako si vychutnať jednoduché a pritom bohaté chute, ktoré potešia každého milovníka sladkého.