LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Cícerové curry s kokosovým mliekom, aromatická večera plná chutí

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
in Kuchyňa
Recept

Recept

Pripravte sa na exotický kulinársky zážitok s týmto bohatým a krémovým cícerovým curry s kokosovým mliekom. Toto jedlo je skvelou voľbou pre vegetariánov aj milovníkov rastlinnej stravy, ktorí hľadajú niečo sýte, zdravé a plné chutí. Cícer je významným zdrojom bielkovín a vlákniny, zatiaľ čo kokosové mlieko dodáva jedlu krémovosť a jemne sladkastú chuť. Toto curry je nielen výživné, ale jeho bohatá kombinácia korení zahreje na duši aj na tele.

Ingrediencie

  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 čajová lyžička nastrúhaného zázvoru
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 400 g cícera (môže byť z konzervy, scedeného a opláchnutého)
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 lyžica kari korenia
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej červenej papriky (voliteľné pre pikantnejšiu chuť)
  • 2 stredne veľké paradajky, nakrájané na kocky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • Čerstvá koriandrová vňať, na ozdobenie
  • Olej na varenie

Postup

  1. Príprava základu curry: Na stredne veľkom panvici alebo v hrnci zohrejte olej a opražte cibuľu do zlatista. Pridajte cesnak a zázvor a opražte ešte asi 1 minútu, kým nezačne voňať. Pridajte papriku a opražte všetko spolu niekoľko minút, kým paprika nezmäkne.
  2. Dokončenie curry: Pridajte cícer, kari korenie, kurkumu a mletú červenú papriku, dobre premiešajte a opražte spolu asi 2 minúty, aby sa chute prepájali. Následne pridajte nakrájané paradajky a kokosové mlieko, osolte a okoreňte. Nechajte zmes pomaly variť na miernom ohni 20 minút, kým sa nevytvorí krémová a hustá omáčka.

Podávajte teplé, posypané čerstvou koriandrovou vňaťou, ideálne s varenou ryžou alebo naan chlebom. Toto cícerové curry je nielen zdravou, ale aj pohodovo rýchlo pripravenou večerou, ktorá vás zasýti a zahreje.

★★★★☆ (4.4/5 z 24 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!

Vybranéčlánky

Recept

Bryndzové pirohy, tradičná slovenská delikatesa v domácom podaní

LIFEZONE.sk

Tajomstvá korenín v kuchyni: Ako správne využívať a kombinovať korenie pre maximálnu chuť a zdravotné benefity

Recept

Luxusná bryndzová nátierka, jednoduchý recept na slovenskú delikatesu

Čerstvé listy medvedieho cesnaku položené na drevenej doske v kuchyni, pripravené na spracovanie.

Medvedí cesnak v chladničke: Koľko vydrží čerstvý a ako predĺžiť jeho trvanlivosť?

Tags: Bielkoviny VlákninaBohatý KrémovýČerstvá KoriandrováExotický KulinárskyKorenie KokosovéPikantná OmáčkaRastlinná StravaVegetariánska VoľbaVýživné JedloZdravé Chuť

Ďalšie články

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Vstúpiť do lesa neznamená len nadýchnuť sa čerstvého vzduchu. Môže to byť aj začiatok dobrodružstva, ktoré vedie k chutným a...

Read moreDetails
Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Read moreDetails
Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Read moreDetails
Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Read moreDetails
Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Read moreDetails
Kuchyňa

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Read moreDetails
Kuchyňa

Čo jesť na Zelený štvrtok, ak si chcete pochutnať a zároveň uctiť tradíciu

Zelený štvrtok je jedným z najvýznamnejších dní Veľkonočného týždňa, ktorý v kresťanskej tradícii pripomína Poslednú večeru Ježiša Krista s apoštolmi....

Read moreDetails
Kuchyňa

Objavte tie najlepšie veľkonočné recepty, ktoré voňajú slovenskou tradíciou

Veľká noc na Slovensku je viac než len sviatok – je to čas, keď sa celá rodina stretne pri jednom...

Read moreDetails
Kapustová polievka na chudnutie v bielej miske, ozdobená čerstvými bylinkami.
Kuchyňa

Kapustová polievka na chudnutie: Zázračný recept alebo len ďalší diétny mýtus?

Kapustová polievka na chudnutie je fenomén, ktorý už desaťročia láka tisícky ľudí túžiacich po štíhlejšej postave. Predstava, že môžete v...

Read moreDetails
Čerstvé listy medvedieho cesnaku položené na drevenej doske v kuchyni, pripravené na spracovanie.
Kuchyňa

Medvedí cesnak v chladničke: Koľko vydrží čerstvý a ako predĺžiť jeho trvanlivosť?

S príchodom jari sa lesy a trhy opäť napĺňajú aromatickým medvedím cesnakom. Táto jedinečná bylina je známa nielen svojou intenzívnou...

Read moreDetails
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909