LIFEZONE.sk
nedeľa, 15 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Citrónový cheesecake, recept na oslnivo svieži dezert

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Citrónový cheesecake je ideálnou sladkosťou pre tých, ktorí majú radi jemné, svieže a zároveň bohaté dezerty. S jeho krémovou textúrou a výraznou citrónovou chuťou prináša tento cheesecake osviežujúci nádych do každej hostiny. Tento dezert je perfektný pre letné mesiace, ale svojim pôvabom očarí aj na slávnostných príležitostiach počas celého roka. Príprava citrónového cheesecake nie je len o spojení chutí, ale aj o vytvorení esteticky príjemného dezertu, ktorý zaujme na prvý pohľad.

REKLAMA

Ingrediencie

Základ:

  • 1 a 1/2 šálky drobených sušienok (napríklad Digestive)
  • 1/3 šálky roztopeného masla

Citrónová plnka:

  • 900 g krémového syra, pri izbovej teplote
  • 1 šálka cukru
  • Šťava a nastrúhaná kôra z 3 veľkých citrónov
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 4 veľké vajcia
  • 1/2 šálky smotany

Postup

  1. Príprava základu: Rozohrejte rúru na 180°C. V miske dôkladne zmiešajte drobené sušienky s roztopeným maslom, aby zmes bola rovnomerne vlhká. Túto zmes vtlačte na dno odnímateľnej formy na tortu o priemere 23 cm, vytvárajúc rovnomernú vrstvu. Pečte základ v rúre asi 10 minút, potom vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
  2. Príprava citrónovej plnky a pečenie: Znížte teplotu rúry na 160°C. Vo veľkej mise vyšľahajte krémový syr s cukrom, citrónovou šťavou, citrónovou kôrou a vanilkou, až kým nebude zmes hladká a bez hrudiek. Postupne pridávajte vajcia, pričom každé zapracujte do zmesi predtým, než pridáte ďalšie. Nakoniec zašľahajte smotanu. Vylejte plnku na vychladnutý základ a pečte približne 55 minút, alebo kým stred nebude pevný a okraje ľahko zlatisté. Po dopečení nechajte cheesecake vychladnúť v rúre s otvorenými dvierkami.

Tento citrónový cheesecake je dokonale svieži a krémový, s výraznou chuťou citrónu, ktorá zvýrazňuje každé sústo. Po úplnom vychladení je ideálne podávať s čerstvým bobuľovým ovocím.

★★★★☆ (4.3/5 z 35 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909