Domáci papájový džús je výnimočným nápojom plným vitamínov, minerálov a enzýmov, ktoré podporujú trávenie a zlepšujú zdravie pokožky. Papája je bohatá na vitamín C, antioxidanty a obsahuje papain, enzým, ktorý pomáha pri rozklade bielkovín a môže uľaviť od tráviacich problémov. Tento džús je nielen zdravý, ale aj nesmierne chutný, s prirodzene sladkou a osviežujúcou chuťou. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá, čo vám umožní vychutnať si lahodný tropický nápoj v pohodlí domova.
Ingrediencie
- 1 zrelá papája
- Šťava z 1 limetky
- 1 šálka vody alebo kokosovej vody pre ľahší tropický nádych
- Med alebo agávový sirup na sladenie podľa chuti (voliteľné)
- Ľad na podávanie
Postup
- Príprava papáje: Začnite tým, že papáju dôkladne umyte, rozkrojte na polovicu a lyžicou odstráňte semienka. Ošúpte ju a nakrájajte mäkkú dužinu na menšie kúsky. Táto príprava zabezpečí, že papája bude ľahko spracovateľná v mixéri.
- Výroba džúsu: Nakrájanú papáju vložte do mixéra spolu s limetkovou šťavou a vodou alebo kokosovou vodou. Ak chcete džús sladší, môžete pridať trochu medu alebo agávového sirupu. Všetko spolu dôkladne rozmixujte na hladkú konzistenciu. Ak chcete dosiahnuť úplne jemný džús, môžete ho preosiať cez jemné sito.
Podávajte papájový džús ihneď po príprave, najlepšie chladený s ľadom. Tento osviežujúci tropický džús je ideálny na ranné začiatky alebo ako osviežujúci nápoj počas horúcich dní. Jeho bohatý obsah živín a svieža chuť robia z domáceho papájového džúsu obľúbený výber pre zdravý životný štýl.