Kuchyňa

Exotický recept na bublaninu s mangom a kokosovým mliekom

Recept

Ponorte sa do tropických chutí s touto bublaninou s mangom a kokosovým mliekom. Tento dezert spája sladkú chuť zrelého manga s krémovosťou kokosového mlieka, vytvárajúc neodolateľný a osviežujúci koláč. Ideálny na letné oslavy alebo ako sladká pochúťka na akúkoľvek príležitosť.

Ingrediencie

  • 2 zrelé mangá, nakrájané na kúsky
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 100 ml oleja
  • 3 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli

Postup

  1. Príprava manga: Mangá olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Rozložte kúsky manga do misky a ak chcete zvýrazniť ich chuť, môžete ich jemne posypať cukrom.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a vzdušnej peny. Postupne pridávajte olej a kokosové mlieko, neustále miešajte. Nakoniec pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozložte pripravené kúsky manga. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–45 minút, kým koláč nebude zlatistý a pevný na dotyk.
  4. Podávanie: Nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte práškovým cukrom alebo polejte ďalším kokosovým mliekom pre extra krémovosť. Bublanina s mangom a kokosovým mliekom je vynikajúca teplá aj studená.

Tento recept na bublaninu s mangom a kokosovým mliekom je skvelým spôsobom, ako pridať trochu exotiky do vašej kuchyne a užiť si sladké tropické chvíle.

Populárne články

To Top