Grilovaný tuniak s čerstvým šalátom je ideálny recept pre všetkých milovníkov morských plodov, ktorí hľadajú ľahké, ale zároveň výživné jedlo. Tuniak je vynikajúcim zdrojom bielkovín a omega-3 mastných kyselín, čo z neho robí zdravú voľbu pre každého. Keď je tuniak správne pripravený na grile, získa krásnu kôrku zvonku, zatiaľ čo vnútri zostane šťavnatý a mäkký. Spoločne so sviežim šalátom, plným čerstvej zeleniny a byliniek, vytvára tento pokrm dokonalú harmóniu chutí a textúr. Toto jedlo je jednoduché na prípravu a výborné na letné večery strávené s priateľmi alebo rodinou.
Ingrediencie
- 4 porcie tuniakového steaku (asi 150-200 g každý)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Šťava z 1 citróna
- 1 hlávka rímskeho šalátu, nasekaná
- 1 pohár cherry paradajok, rozpolené
- 1 uhorka, nakrájaná na kocky
- 1/4 šálky červenej cibule, tenko nakrájané
- 1/4 šálky čiernych olív, vykôstkované a rozpolené
- 1/4 šálky feta syra, rozdrobené
- 1/4 šálky čerstvej bazalky, nasekané
Postup
- Pripravte a grilujte tuniak: Tuniakové steaky potrite olivovým olejom a ochuťte soľou a čiernym korením. Gril predhrejte na stredne vysokú teplotu. Grilujte tuniak 2-3 minúty na každej strane alebo kým nezíska pekné grilovacie pruhy a stále zostáva mierne ružový vo vnútri. Po ugrilovaní tuniak pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Pripravte šalát: V veľkej mise zmiešajte nasekaný rímsky šalát, cherry paradajky, uhorku, červenú cibulu, olivy, feta syr a bazalku. Šalát môžete ochutiť ďalším olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením podľa chuti.
Podávajte grilované tuniakové steaky s pripraveným čerstvým šalátom na strane. Toto jedlo nie lenže krásne vyzerá, ale je aj plné zdravých ingrediencií, ktoré zasýtia bez pocitu ťažkosti. Je ideálne na letné večery, kedy chcete vychutnať ľahkú a zdravú večeru na čerstvom vzduchu.