• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
utorok, 1 júla, 2025
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Jahodové croissanty, plnené jahodovým džemom

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
25. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Jahodové croissanty sú delikátnou pochúťkou, ktorá kombinuje lahodné a nadýchané cesto s bohatou jahodovou náplňou. Tieto sladké pečivá sú ideálne na raňajky alebo ako snack k popoludňajšej káve či čaju. Plnenie jahodovým džemom dodáva croissantom krásnu vlhkú textúru a príjemne sladkú chuť, ktorá poteší každého milovníka ovocných dezertov.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Pre cesto:
    • 500 g hladkej múky
    • 250 ml mlieka, vlažného
    • 10 g sušeného droždia
    • 50 g cukru
    • 1 veľké vajce
    • 250 g masla, studeného a nakrájaného na tenké plátky
    • 1 čajová lyžička soli
  • Na plnenie a dokončenie:
    • 200 g jahodového džemu
    • 1 vajce, na potretie
    • Práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Príprava cesta: V miske zmiešajte vlažné mlieko s droždím a jednou lyžicou cukru, nechajte odstáť asi 5 minút, kým sa droždie nezačne peniť. Pridajte zvyšok cukru, múku, vajce a soľ. Miešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto. Cesto vyberte z misky a vypracujte na ľahko pomúčenej pracovnej ploche asi 10 minút. Potom cesto vložte do čistej misky, prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 1 až 1,5 hodiny, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  2. Laminovanie cesta: Vypracované cesto rozvaľkajte na veľký obdĺžnik a na cesto rovnomerne rozložte plátky studeného masla, zabaľte ako list, opäť rozvaľkajte a zložte do trojice. Proces zopakujte 3-krát. Po poslednom zložení cesto zabaľte do potravinárskej fólie a odložte do chladničky na 30 minút.
  3. Formovanie a pečenie croissantov: Rozvaľkané cesto nakrájajte na trojuholníky, na širšiu stranu každého trojuholníka položte lyžičku jahodového džemu a zrolujte smerom k špičke. Croissanty ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie s dostatočným odstupom. Prikryte a nechajte kysnúť ďalších 30 minút. Pred pečením potrite croissanty rozšľahaným vajíčkom. Pečte v predhriatej rúre na 200°C približne 15-18 minút, kým nie sú zlatisté.
  4. Dokončenie: Hotové croissanty nechajte vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Jahodové croissanty sú fantastickou sladkou pochúťkou, ktorá oslavuje kombináciu francúzskeho pekárskeho umenia a bohatej jahodovej chuti. Sú ideálne na zdieľanie pri špeciálnych príležitostiach alebo len ako lahôdka pre potešenie vášho podnebia.

★★★★★ (4.8/5 z 43 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Ovocná bublanina ako od babičky: Vôňa detstva, ktorá vám rozžiari deň

Kuchyňa

Domáca levanduľová limonáda: Osvieženie, ktoré pohladí chuť aj dušu

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Rodina a vzťahy

Letné prázdniny s deťmi: Ako si ich užiť bez stresu a vytvoriť spomienky na celý život

Leto prináša so sebou dlhé dni, teplé večery a nekonečné možnosti, ako stráviť čas spolu s rodinou. No pre mnohých...

Read moreDetails

Ovocná bublanina ako od babičky: Vôňa detstva, ktorá vám rozžiari deň

Dovolenkový rozpočet ako kľúč k slobode a radosti z cestovania

Domáca levanduľová limonáda: Osvieženie, ktoré pohladí chuť aj dušu

Dáma z Montparnassu: Príbeh Simone de Beauvoir, ktorý otriasol Parížom aj svetom

Táto kniha vás môže zachrániť: Prečo by ste mali spoznať rady najpopulárnejšieho chirurga na TikToku

Spev zlomeného mesiaca je krvavá jazda, ktorá vám zlomí srdce a už ho nikdy nedá dokopy

Prechádzka v parku, ktorá vás zmení navždy

Na čo nezabudnúť pri príprave auta na cestu na dovolenku?

Na čo sa zamerať pri výbere vhodného kancelárskeho stola?

REKLAMA

Jednodňové výlety po Slovensku: Objavte krásy prírody, histórie a netradičných zážitkov bez zdĺhavých príprav

Beats for Love: Najväčší tanečný festival strednej Európy prináša svetové show a nový vesmír zážitkov

Titanic očaril Slovákov: Originálne artefakty, príbehy pasažierov a zážitok, ktorý vás prenesie v čase

Lestival 2025 v Dolnej Krupej: Rozprávkový festival plný fantázie, hudby a dobrodružstiev

Lucie štartuje novú éru: Nový spevák, nové skladby a veľké plány

Letné outfity pre ženy nad 30: Štýl, v ktorom sa budete cítiť skvele

Letné čítanie pre deti plné záhad, jednorožcov a mimozemšťanov

Unikátny zážitok: Výstava Titanic v Bratislave vás vezme priamo na palubu legendy

Rock pod Kameňom mení domov: Prichádza najväčší ročník v histórii

Samozber jahôd na Slovensku v roku 2025: Kde a kedy si môžete nazbierať čerstvé jahody?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909