• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Jahodový sirup, sladký doplnok na palacinky alebo zmrzlinu

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
25. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Jahodový sirup je lahodný a univerzálny doplnok, ktorý pridá zvláštny nádych každému dezertu. Či už ho použijete na polevu palaciniek, zmrzliny alebo dokonca koktailov, tento sirup je dokonalou voľbou pre milovníkov jahôd. Vyrobiť ho môžete jednoducho z čerstvých alebo mrazených jahôd, pričom výsledkom je intenzívne sladký a bohato ovocný sirup. V tomto recepte vám ukážeme, ako si môžete pripraviť tento vynikajúci sirup doma, aby ste mohli kedykoľvek okúsiť chuť leta.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 500 g čerstvých jahôd, nakrájaných na menšie kúsky
  • 250 g cukru
  • 240 ml vody
  • Šťava z 1 citróna

Postup

  1. Varenie jahôd: Do stredne veľkého hrnca vložte nakrájané jahody, cukor, vodu a citrónovú šťavu. Zmiešajte a privediete k varu na strednom ohni. Po zovretí znížte teplotu a nechajte sirup pomaly bublať približne 20 minút, kým jahody úplne nezmäknú a nezačnú sa rozpadať.
  2. Precedenie a dokončenie sirupu: Jahodovú zmes odstavte z ohňa a preceďte cez jemné sito alebo plátno do čistej nádoby, aby ste odstránili pevné častice. Nechajte sirup prejsť samovoľne bez tlačenia na tuhú hmotu, aby zostal čistý a hladký. Vráťte precezený sirup do hrnca a zahrejte ho ešte asi 5 minút, kým nezhustne na požadovanú konzistenciu.

Jahodový sirup môžete uchovávať v chladničke v uzatvárateľnej nádobe až 2 týždne. Je ideálny na pridanie ovocnej sladkosti k rôznym dezertom, palacinkám alebo ako osviežujúci doplnok k letným nápojom. Vychutnajte si čistú chuť jahôd v každej kvapke tohto úžasného sirupu.

★★★★★ (4.5/5 z 42 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909