• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Jahodový tart s krémovou plnkou a vrstvou čerstvých jahôd

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
25. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Jahodový tart je skutočnou lahôdkou, ktorá kombinuje krásu a chuť v jednom dezerte. S jemnou krémovou plnkou, krehkým cestom a sviežimi jahodami, tento tart je ideálny na oslavy, rodinné posedenia alebo ako luxusný dezert po obednom menu. S jeho bohatou textúrou a neodolateľným vzhľadom je tento tart nielen potešením pre chuťové poháriky, ale aj pre oči.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Pre tartové cesto:
    • 200 g hladkej múky
    • 100 g studeného masla, nakrájaného na kocky
    • 50 g práškového cukru
    • 1 veľké vajce, rozšľahané
    • Štipka soli
  • Pre krémovú plnku:
    • 250 ml mlieka
    • 3 žĺtky
    • 50 g cukru
    • 20 g kukuričného škrobu
    • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • Na vrchu:
    • 400 g čerstvých jahôd, nakrájaných na polovice
    • Čerstvá mäta na ozdobu

Postup

  1. Príprava tartového cesta: V miske zmiešajte múku, práškový cukru a soľ. Pridajte studené maslo a prsty ho zapracujte do múky, až kým nevznikne zmes pripomínajúca hrubé strúhanky. Pridajte rozšľahané vajce a rýchlo spracujte cesto, kým nevznikne hladká masa. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
  2. Pečenie tartovej základne: Cesto vyvaľkajte a vložte do tartovej formy, pritlačte na dno a okraje. Prekryte cesto papierom na pečenie a vysypte naň keramické guličky alebo fazule. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút, odstráňte papier s guličkami a pečte ešte 5-10 minút, kým nie je cesto zlatisté. Nechajte úplne vychladnúť.
  3. Príprava krémové plnky: V kastróle zohrejte mlieko. V inej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom a kukuričným škrobom do hladka. Do vajcové zmesi postupne vmiešavajte horúce mlieko, potom celú zmes vráťte do kastróla a varíte na miernom ohni, kým nezhustne. Odstráňte z ohňa, pridajte vanilku a nechajte vychladnúť.
  4. Zostavenie tarta: Na vychladnutú tartovú základňu rovnomerne rozotrite krémovú plnku. Na krém pekne rozložte nakrájané jahody. Jahodový tart nechajte v chladničke aspoň hodinu stuhnúť.

Jahodový tart je skvelým spôsobom, ako využiť sezónne jahody a vytvoriť dezert, ktorý oslní na každej hostine. Jeho lahodná kombinácia textúr a chutí zaručene očarí všetkých vašich hostí.

★★★★★ (4.9/5 z 54 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909