• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Kávový cheesecake, neodolateľný dezert pre milovníkov kávy

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Tento kávový cheesecake je ako sen pre každého milovníka kávy. S hlbokou, bohatou kávovou chuťou, ktorá sa perfektne snúbi s krémovou jemnosťou cheesecaku, je tento dezert skutočnou pochúťkou. Tento cheesecake nie je len nádherný na pohľad, ale je aj neodolateľný vďaka svojej jedinečnej kombinácii chutí. Ideálny na špeciálne príležitosti alebo len ako luxusný víkendový dezert, tento kávový cheesecake určite ohromí všetkých, ktorí ho ochutnajú.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 200 g čokoládových sušienok
  • 100 g masla, roztopeného
  • 500 g krémového syra
  • 150 g cukru
  • 200 ml silného espresso kávy
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžice kávového likéru (voliteľné)
  • Kakaový prášok na posypanie

Postup

  1. Príprava korpusu: Rozdrvte čokoládové sušienky na jemný prášok a zmiešajte ich s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozprestrite na dno formy na pečenie (s priemerom asi 23 cm), ktorú ste si predtým vymazali alebo vystlali papierom na pečenie. Uistite sa, že korpus je pevný a rovnomerný.
  2. Pečenie korpusu: Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte korpus asi 10 minút. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť na izbovú teplotu.
  3. Príprava náplne: V miske vyšľahajte krémový syr do hladka. Postupne pridávajte cukor, espresso, smotanu, vajcia a vanilkový extrakt. Ak používate, pridajte aj kávový likér. Všetko dôkladne vyšľahajte, aby ste získali hladkú a jednotnú náplň.
  4. Vkladanie náplne a pečenie: Vylejte náplň na vychladnutý korpus. Pečte v rúre, ktorú ste znížili na 160 stupňov Celzia, asi 50-60 minút. Cheesecake by mal byť na dotyk pevný, ale stred by mal byť ešte mierne chvejúci sa.
  5. Chladenie a dekorácia: Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť na izbovú teplotu a potom ho prekrytý umiestnite do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc. Pred podávaním posypte povrch cheesecake jemne kakaovým práškom.

Tento kávový cheesecake je skutočnou lahôdkou pre všetkých, ktorí si radi vychutnávajú kávu v každej forme. Jeho bohaté a intenzívne chute zaručene obohatia každú príležitosť. Dobrú chuť!

★★★★☆ (4.4/5 z 60 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909