Tento kávový cheesecake je ako sen pre každého milovníka kávy. S hlbokou, bohatou kávovou chuťou, ktorá sa perfektne snúbi s krémovou jemnosťou cheesecaku, je tento dezert skutočnou pochúťkou. Tento cheesecake nie je len nádherný na pohľad, ale je aj neodolateľný vďaka svojej jedinečnej kombinácii chutí. Ideálny na špeciálne príležitosti alebo len ako luxusný víkendový dezert, tento kávový cheesecake určite ohromí všetkých, ktorí ho ochutnajú.
Ingrediencie
- 200 g čokoládových sušienok
- 100 g masla, roztopeného
- 500 g krémového syra
- 150 g cukru
- 200 ml silného espresso kávy
- 250 ml smotany na šľahanie
- 3 veľké vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžice kávového likéru (voliteľné)
- Kakaový prášok na posypanie
Postup
- Príprava korpusu: Rozdrvte čokoládové sušienky na jemný prášok a zmiešajte ich s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozprestrite na dno formy na pečenie (s priemerom asi 23 cm), ktorú ste si predtým vymazali alebo vystlali papierom na pečenie. Uistite sa, že korpus je pevný a rovnomerný.
- Pečenie korpusu: Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte korpus asi 10 minút. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť na izbovú teplotu.
- Príprava náplne: V miske vyšľahajte krémový syr do hladka. Postupne pridávajte cukor, espresso, smotanu, vajcia a vanilkový extrakt. Ak používate, pridajte aj kávový likér. Všetko dôkladne vyšľahajte, aby ste získali hladkú a jednotnú náplň.
- Vkladanie náplne a pečenie: Vylejte náplň na vychladnutý korpus. Pečte v rúre, ktorú ste znížili na 160 stupňov Celzia, asi 50-60 minút. Cheesecake by mal byť na dotyk pevný, ale stred by mal byť ešte mierne chvejúci sa.
- Chladenie a dekorácia: Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť na izbovú teplotu a potom ho prekrytý umiestnite do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc. Pred podávaním posypte povrch cheesecake jemne kakaovým práškom.
Tento kávový cheesecake je skutočnou lahôdkou pre všetkých, ktorí si radi vychutnávajú kávu v každej forme. Jeho bohaté a intenzívne chute zaručene obohatia každú príležitosť. Dobrú chuť!