LIFEZONE.sk
nedeľa, 15 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Klasický New York cheesecake, recept na bohatý a krémový dezert

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Klasický New York cheesecake je ikonou amerických dezertov, známy svojou bohatou, krémovou textúrou a jemnou vanilkovou chuťou na chrumkavej sušienkovej základni. Tento cheesecake je perfektný pre špeciálne príležitosti alebo len tak pre potešenie vašich chuťových pohárikov. Jeho príprava si vyžaduje trochu trpezlivosti, ale výsledok stojí za to. Klasický New York cheesecake je vysoký, s bohatou plnkou a maslovou, chrumkavou základňou, ktorá perfektne dopĺňa jeho krémovosť. Ideálny je sám o sebe, alebo podávaný s čerstvým ovocím.

REKLAMA

Ingrediencie

Základ:

  • 1 a 1/2 šálky mletých Graham sušienok
  • 1/3 šálky rozpusteného masla
  • 1/4 šálky cukru

Plnka:

  • 900 g krémového syra, zmäkčeného
  • 1 šálka cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 4 veľké vajcia
  • 2/3 šálky smotany

Postup

  1. Príprava základu: Rozohrejte rúru na 175°C. V mise zmiešajte mleté sušienky, rozpustené maslo a cukor. Zmes dôkladne premiešajte, aby boli sušienky dobre pokryté maslom a cukrom. Túto zmes potom pevne vtlačte na dno a čiastočne aj po bokoch formy na tortu s priemerom 23 cm, ktorá sa dá odopnúť. Pečte základ v predhriatej rúre asi 10 minút, potom vyberte a nechajte vychladnúť.
  2. Príprava plnky: V ďalšej veľkej mise vyšľahajte zmäkčený krémový syr s cukrom, vanilkovým extraktom a citrónovou šťavou, kým zmes nebude hladká a bez hrudiek. Postupne pridávajte vajcia, pričom každé vajce dobre zapracujte do zmesi pred pridaním ďalšieho. Nakoniec zašľahajte smotanu, kým nebude plnka hladká. Plnku vylejte na vychladnutý základ.
  3. Pečenie cheesecakeu: Cheesecake pečte v rúre nastavenej na 160°C po dobu približne 1 hodiny a 10 minút alebo kým streď koláča nebude pevný, ale stále trochu vláčny, keď sa jemne zatrasie formou. Po dopečení nechajte cheesecake v rúre s otvorenými dvierkami, aby pomaly vychladol a minimalizovali sa tak praskliny na povrchu. Po vychladení cheesecake umiestnite do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc.

Podávajte chladený, s čerstvým ovocím alebo s vašou obľúbenou ovocnou polevou pre dokonalý gurmánsky zážitok. Klasický New York cheesecake je vždy obľúbeným dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkostí.

★★★★★ (4.9/5 z 51 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909