Pripravte si lahodného lososa na pare s aromatickou citrónovou trávou, ktorý je nielen chutný, ale aj plný zdravých tukov a vitamínov. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú ľahkú a zdravú večeru, ktorá je jednoduchá na prípravu a zároveň nabitá chuťou. Losos na pare je skvelou voľbou pre gurmánsky zážitok bez pocitu ťažkosti. Citrónová tráva dodáva tomuto jedlu exotický nádych a robí ho neodolateľným.
Ingrediencie
- 4 filety lososa (asi 150-200 g každý)
- 1 stonka citrónovej trávy, rozpolená na polovicu a ľahko rozdrvená
- 1 citrón, nakrájaný na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Príprava parného hrnca: Naplňte dolnú časť parného hrnca vodou, pridajte rozdrvenú citrónovú trávu a priveďte vodu k varu. Citrónová tráva bude postupne uvoľňovať svoje aromatické oleje a vytvoriť paru s príjemnou vôňou.
- Príprava lososa: Lososové filety umyte, osušte papierovou utierkou a položte ich na parný nástavec alebo mriežku, ktorá sa neponorí priamo do vody. Každý filet pokvapte olivovým olejom, osolte, okoreňte a na vrch položte plátky citróna a posypte nasekaným cesnakom. Parný hrniec zakryte a parením pripravujte lososa 10-12 minút, alebo kým filety nebudú pekne ružové a mäkké.
Tento losos na pare s citrónovou trávou je nielen zdravou, ale aj rýchlo pripravenou večerou, ktorá vás nepochybne osvieži svojou jemnou a lahodnou chuťou. Podávajte s ľahkou zeleninovou prílohou alebo jednoducho s čerstvým šalátom pre kompletné a vyvážené jedlo.