LIFEZONE.sk
piatok, 13 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Maková štrúdľa s jahodami, sladké pokušenie plné letných chutí

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
16. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Maková štrúdľa s jahodami je skvelou kombináciou tradičného makového plnenia a sviežich jahôd, ktoré dodávajú tomuto dezertu neodolateľnú sladkosť a šťavnatosť. Ideálny dezert pre letné dni, ktorý zaujme každého milovníka ovocných a makových štrúdlí. Tento dezert je skvelý na rodinné oslavy, pikniky alebo ako sladké potešenie k popoludňajšej káve. Kombinácia makového plnenia a jahôd vytvára dokonalý chuťový zážitok, ktorý je zároveň sladký a osviežujúci.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Pre makové plnenie:
    • 200 g mletého maku
    • 100 g cukru
    • 100 ml mlieka
    • 1 ČL vanilkového extraktu
  • Pre jahodovú náplň:
    • 200 g čerstvých jahôd, pokrájaných na malé kúsky
    • 50 g cukru
  • Pre cesto:
    • 250 g hladkej múky
    • 1 vajce
    • 50 ml vlažnej vody
    • Štipka soli
    • 2 PL oleja
    • Múka na posypanie pracovnej plochy

Postup

  1. Príprava makového plnenia: V malom hrnci zahrejte mlieko s cukrom a vanilkovým extraktom, až kým cukor úplne nerozpustí. Potom vmiešajte mletý mak a varíte na miernom ohni, kým zmes nie je hladká a dobre premiešaná. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
  2. Príprava jahodovej náplne a formovanie štrúdle: Jahody zmiešajte s cukrom a nechajte odstáť asi 10 minút, aby jahody pustili šťavu. Cesto rozvaľkajte na ľahko pomúčenej pracovnej ploche na tenký plát. Na ceste rovnomerne rozotrite makové plnenie, naň rozložte jahodovú náplň. Cesto opatrne zrolujte a konce pevne zatvorte, aby z neho náplň nevytekala.
  3. Pečenie: Štrúdľu položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 35-40 minút, kým štrúdľa nie je zlatistá a chrumkavá.

Podávajte makovú štrúdľu s jahodami teplú alebo vychladenú, posypanú práškovým cukrom alebo podávanú so šľahačkou či vanilkovou zmrzlinou. Tento dezert je skvelou voľbou pre každého, kto hľadá niečo nové a chutné v tradičnom štýle.

★★★★☆ (4.3/5 z 50 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909