Malinová štrúdľa s bielou čokoládou je dezert, ktorý si získava srdcia svojou neodolateľnou kombináciou sviežich malín a luxusnej bielej čokolády. Tento dezert je ako stvorený pre špeciálne príležitosti alebo len tak na potešenie ducha. Svieže, jemne kyslé maliny doplnené o sladkosť rozpustenej bielej čokolády vytvárajú dokonalý harmonický zážitok, ktorý je ešte umocnený krehkým a ľahkým cestom.
Ingrediencie
- Pre náplň:
- 300 g čerstvých malín
- 150 g bielej čokolády, nasekanej
- 100 g cukru
- 1 PL kukuričného škrobu
- Pre cesto:
- 250 g hladkej múky
- 1 vajce
- 50 ml vlažnej vody
- Štipka soli
- 2 PL oleja
- Múka na posypanie pracovnej plochy
Postup
- Príprava cesta: V miske zmiešajte múku, soľ, vajce, olej a vlažnú vodu. Vypracujte hladké a pružné cesto, ktoré nelepí na rukách. Cesto zakryte a nechajte odpočívať asi 30 minút.
- Príprava náplne a formovanie štrúdle: V menšej miske zmiešajte maliny, cukor a kukuričný škrob, aby maliny boli rovnomerne obalené. Nasekanú bielu čokoládu rovnomerne rozsypte medzi maliny. Cesto rozvaľkajte na ľahko pomúčenej pracovnej ploche na tenký plát. Rozložte malinovo-čokoládovú zmes na ceste, pričom nechajte okraje voľné asi 2 cm. Cesto opatrne zrolujte a konce pevne zatvorte, aby z neho náplň nevytekala.
- Pečenie: Štrúdľu položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30-35 minút, kým štrúdľa nie je zlatistá a chrumkavá.
Podávajte malinovú štrúdľu s bielou čokoládou teplú alebo vychladenú, ideálne posypanú práškovým cukrom alebo s kopčekom vanilkovej zmrzliny pre maximálny pôžitok. Tento dezert nezostane dlho na stole, pretože jeho lákavá kombinácia chutí si rýchlo nájde svojich priaznivcov.