LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Malinovo-čokoládový cheesecake, dezert plný pokušenia

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Už ste niekedy skúsili spojenie sviežich malín s bohatou čokoládou v podobe cheesecake? Ak nie, tento recept na malinovo-čokoládový cheesecake je práve pre vás! Tento dezert je perfektnou kombináciou jemného krémového cheesecaku, osviežujúcich malín a hriešne lahodnej čokolády, ktorá rozpúta všetky vaše chuťové bunky. Vhodný na slávnostné príležitosti alebo len tak na zlepšenie dňa, tento cheesecake je zárukou spokojnosti pre všetkých milovníkov sladkého.

Ingrediencie

  • 150 g čokoládových sušienok
  • 75 g masla, roztopeného
  • 300 g tmavej čokolády
  • 500 g krémového syra
  • 100 g cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 veľké vajcia
  • 200 g čerstvých malín
  • 50 g práškového cukru (na posypanie)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Príprava korpusu: Rozdrvte čokoládové sušienky na drobné kúsky a zmiešajte ich s roztopeným maslom, aby ste vytvorili základ cheesecaku. Túto zmes natlačte na dno a po bokoch formy na pečenie (s priemerom približne 22 cm), ktorú ste si predtým vystlali papierom na pečenie.
  2. Pečenie korpusu: Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte korpus zhruba 10 minút, kým nezačne byť pevný a zlatistý. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť.
  3. Príprava náplne: Vo vodnom kúpeli roztopite tmavú čokoládu a nechajte ju mierne vychladnúť. Medzitým v miske vyšľahajte krémový syr s cukrom do hladka. Postupne pridávajte šľahačku, rozšľahané vajcia, vanilkový extrakt a nakoniec vlažnú roztopenu čokoládu.
  4. Pridanie malín: Do pripravenej náplne jemne vmiešajte polovicu malín, aby ste ich nepoškodili. Túto zmes vylejte na predpečený korpus.
  5. Pečenie cheesecake: Pečte v predhriatej rúre pri 160 stupňoch Celzia zhruba 45-55 minút, alebo kým náplň nie je pevná, ale stále mierne chvejúca sa v strede. Po dopečení nechajte cheesecake vychladnúť na izbovú teplotu a potom ho uložte do chladničky na aspoň 4 hodiny, najlepšie cez noc.
  6. Dekorácia a podávanie: Pred podávaním cheesecake ozdobte zvyšnými čerstvými malinami a posypte práškovým cukrom. Tento luxusný cheesecake môžete podávať s kopčekom šľahačky alebo len tak, aby ste si mohli vychutnať jeho bohaté chute.

Tento malinovo-čokoládový cheesecake je dokonalým dezertom, ktorý ohromí vašich hostí a zaplní vaše chuťové poháriky nezameniteľnou kombináciou chutí. Dobrú chuť!

★★★★☆ (4.2/5 z 35 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
Tags: Krémový SyrMalinovočokoládový CheesecakeVanilkový Extrakt

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Exminister Gál na súde opätovne poprel vinu a odmietol odpovedať na otázky prokurátora aj sudcu

Umelci sa otvoreným listom obrátili na Pellegriniho, žiadajú ho o zásah proti Gustávovi Murínovi

Policajt, ktorý v Košiciach bezdôvodne zabil muža bez domova, spoznal svoj trest

Nová identita: CRIVIT na ceste stať sa najsilnejšou značkou pohybu v Európe

Zomrel gréckokatolícky kňaz Imrich Marinčák, jeden z posledných pamätníkov Prešovského soboru

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909