LIFEZONE.sk
nedeľa, 15 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Malinový lekvár, zázrak z lesných plodov

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Malinový lekvár je jedinečná pochúťka, ktorá zahreje každé srdce svojou intenzívne ovocnou a zároveň jemne kyslou chuťou. Pripraviť ho môžete z čerstvých alebo mrazených malín a jeho príprava je pomerne jednoduchá. Tento lekvár je perfektný na pečivo, ako doplnok k dezertom alebo dokonca ako základ pre rôzne omáčky. Či už sa rozhodnete použiť ho ako náplň do koláčov alebo ako vrchnú vrstvu na cheesecake, vždy prinesie šťavnatú sviežosť a nezameniteľný lesný nádych.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Maliny:
    • 1 kg čerstvých alebo mrazených malín
  • Cukor:
    • 700 g kryštálového cukru
  • Voliteľné (pre lepšiu konzistenciu):
    • 1 balíček želírovacieho cukru

Postup

  1. Príprava malín: Ak používate čerstvé maliny, dôkladne ich umyte a odstráňte všetky lístky a stopky. Mrazené maliny nechajte pri izbovej teplote roztopiť a dôkladne odkvapkať.
  2. Varenie lekváru: V hrncom zmiešajte maliny s kryštálovým cukrom. Nechajte ich asi 20 minút odstáť, aby maliny pustili šťavu. Potom privediete zmes k varu a na stredne silnom ohni varíte približne 15-20 minút. Počas varenia pravidelne miešajte a odstraňujte penu, ktorá sa môže tvoriť na povrchu. Ak používate želírovací cukor, pridajte ho podľa návodu na balení a varíte ešte 3-5 minút.
  3. Plnenie do pohárov a sterilizácia: Hotový lekvár okamžite rozlejte do predhriatych sterilizovaných pohárov. Poháre pevne uzavrite, obráťte hore dnom a nechajte odpočívať asi 5 minút, potom ich otočte správne a nechajte úplne vychladnúť.

Tento domáci malinový lekvár môžete skladovať v chladnom a tmavom prostredí až rok. Jeho bohatá chuť a krásna farba obohatia každé jedlo, kde ho využijete.

★★★★★ (4.7/5 z 22 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909