Bublanina je jedným z najobľúbenejších dezertov na Slovensku. Tento tradičný koláč, plný čerstvého ovocia a nadýchaného cesta, je ideálny na každú príležitosť. V tomto recepte vám ukážeme, ako si pripraviť skutočne najlepšiu bublaninu na Slovensku. Tento recept je jednoduchý, rýchly a výsledok vás určite poteší. Používame len tie najkvalitnejšie ingrediencie, aby sme dosiahli maximálnu chuť a konzistenciu.
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 300 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 500 g čerstvého ovocia (jahody, čerešne, marhule, podľa chuti)
- štipka soli
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech na pečenie, ktorý vyložíte papierom na pečenie.
- V miske vyšľahajte vajcia s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridajte mlieko a olej a dôkladne premiešajte.
- V ďalšej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
- Postupne pridávajte suché ingrediencie do vaječnej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Cesto nalejte na pripravený plech a rovnomerne rozotrite.
- Na cesto rovnomerne rozložte čerstvé ovocie podľa vašej chuti.
- Vložte plech do predhriatej rúry a pečte približne 30-35 minút, alebo kým povrch nebude zlatohnedý a špajdľa zapichnutá do cesta nevyjde čistá.
- Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť na plechu, potom ju nakrájajte na kocky a podávajte.
Táto najlepšia bublanina na Slovensku je dokonalým dezertom, ktorý si zamilujete vy aj vaša rodina. Užite si jej skvelú chuť a jednoduchú prípravu!