LIFEZONE.sk
nedeľa, 15 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Najlepšie lievance: Dokonalý recept na nadýchané raňajky

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
8. júla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Lievance sú obľúbenou raňajkovou klasikou, ktorá nikdy nesklame. Tento recept na nadýchané lievance je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchle a jednoduché riešenie na chutné ráno. Lievance sú skvelé pre celú rodinu a môžete ich podávať s rôznymi obľúbenými prísadami ako sú čerstvé ovocie, javorový sirup, alebo šľahačka. Pripravte si tieto lievance, ktoré sú ľahké, vzdušné a plné chutí, a užite si dokonalé raňajky.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 a 1/4 šálky mlieka
  • 1 vajce
  • 3 lyžice rozpusteného masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Príprava suchých ingrediencií: V stredne veľkej mise zmiešajte hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Dobre premiešajte, aby sa všetky suché ingrediencie rovnomerne spojili.
  2. Príprava tekutých ingrediencií: V samostatnej mise zmiešajte mlieko, vajce, rozpustené maslo a vanilkový extrakt. Metličkou premiešajte, aby sa všetky tekuté ingrediencie dobre prepojili.
  3. Spojenie suchých a tekutých ingrediencií: Do misy so suchými ingredienciami postupne prilievajte tekutú zmes a miešajte, kým nezískate hladké cesto. Dbajte na to, aby v ceste neboli hrudky.
  4. Pečenie lievancov: Rozohrejte panvicu na strednom ohni a jemne ju potrite olejom alebo maslom. Na horúcu panvicu nalejte malé množstvo cesta (približne 1/4 šálky na každý lievanec). Pečte, kým sa na povrchu lievancov nezačnú tvoriť malé bublinky a okraje nebudú zlatisté, potom otočte a pečte ďalšie 1-2 minúty do zlatista.
  5. Podávanie: Hotové lievance udržujte v teple, kým nebudú všetky upečené. Podávajte ich teplé, s vašimi obľúbenými prísadami, ako sú javorový sirup, čerstvé ovocie, šľahačka alebo nutella.

Vychutnajte si tieto dokonalé lievance a spravte si z každých raňajok výnimočný zážitok. Dobrú chuť!

★★★★★ (4.8/5 z 52 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909