• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
sobota, 21 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Pečené kuracie prsia s bylinkami a citrónom, jednoduchý a zdravý recept

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Objavte potešenie z jednoduchého, ale nápaditého jedla s naším receptom na pečené kuracie prsia s bylinkami a citrónom. Toto jedlo kombinuje sviežosť byliniek a svieže tóny citróna, ktoré spolu tvoria vynikajúcu chuťovú harmóniu. Pečené kuracie prsia sú vynikajúcou voľbou pre zdravý hlavný chod, ktorý je dostatočne elegantný aj na slávnostné príležitosti, zároveň jednoduchý na prípravu počas pracovného týždňa. Nasledujúci recept je určený pre každého, kto si chce vychutnať kvalitné mäso v lahodnej marináde.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsia bez kosti a kože
  • 1 citrón, šťava a kôra
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Čerstvé bylinky na garnírovanie (napríklad petržlen alebo bazalka)

Postup

  1. Marináda a príprava kuracích pŕs: V malej miske zmiešajte olivový olej, šťavu a kôru z jedného citróna, pretlačený cesnak, sušený tymian, sušenú bazalku, soľ a korenie. Kuracie prsia umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Vložte ich do väčšej misky alebo zipového vrecka a zalejte pripravenou marinádou. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 30 minút, ideálne však cez noc.
  2. Pečenie kuracích pŕs: Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia. Marinované kuracie prsia vyberte z marinády a uložte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rúre približne 20-25 minút alebo kým nie je kuracie mäso pekne zlatisté a vnútri úplne uvarené. Teplota v najhrubšej časti prsníka by mala dosiahnuť 74 stupňov Celzia.

Podávajte horúce, posypané čerstvými bylinkami a s plátkami citróna pre extra sviežosť. Toto jedlo môžete doplniť ľahkým šalátom alebo pečenou zeleninou pre komplexný a vyvážený jedálny lístok.

★★★★☆ (4.4/5 z 28 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909