• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
utorok, 1 júla, 2025
No Result
View All Result
LIFEZONE.sk
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Pečený čerešňový cheesecake, sladké pokušenie pre každú príležitosť

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Ak hľadáte dezert, ktorý je nielen nádherný na pohľad, ale aj fantastický na chuť, tento recept na pečený čerešňový cheesecake je tým pravým riešením. Tento cheesecake kombinuje krémovú textúru cheesecaku s kyslastou chuťou čerešní a je dokončený sladkou a lesklou čerešňovou polevou. Je ideálny na slávnostné príležitosti alebo len ako nedeľný dezert pre rodinu. Tento jedinečný cheesecake určite zaujme každého, kto má rád spojenie ovocia a bohatej smotanovej chuti.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g masla, roztopeného
  • 600 g krémového syra
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový struk alebo 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 3 veľké vajcia
  • 300 g čerstvých čerešní, vykôstkovaných a rozpolených
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 100 g čerešňovej džemovej polevy

Postup

  1. Príprava korpusu: Rozdrvte maslové sušienky na drobné kúsky a zmiešajte ich s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozprestrite na dno a čiastočne aj po bokoch okrúhlej formy na pečenie (priemer cca 23 cm) vyloženej papierom na pečenie alebo potretým maslom.
  2. Pečenie korpusu: Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia a pečte korpus asi 10 minút, kým nezačne byť pevný a zlatistý. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť.
  3. Príprava čerešňovej vrstvy: Rozložte polovicu pripravených čerešní na vychladnutý korpus.
  4. Príprava cheesecaku: Vo veľkej miske vyšľahajte krémový syr s cukrom do hladka. Postupne pridávajte vanilku a vajcia, šľahajte len do spojenia. Nakoniec pridajte smotanu a šľahajte do hladka. Tento krém vylejte na korpus s čerešňami.
  5. Pečenie cheesecake: Pečte v rúre pri 160 stupňoch Celzia asi 50-60 minút, kým náplň nie je pevná, ale stále mierne chvejúca sa v strede. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť v rúre s mierne otvorenými dvierkami.
  6. Príprava čerešňovej polevy: Zmiešajte čerešňovú džemovú polevu s kukuričným škrobom a zvyšnými čerešňami. Túto zmes nechajte chvíľu povariť na miernom ohni, kým sa nezahustí. Rozotrite polevu rovnomerne na vychladnutý cheesecake.
  7. Chladenie a servírovanie: Uložte cheesecake do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc. Pred podávaním môžete cheesecake ozdobiť čerstvými čerešňami alebo mätovými listkami pre ešte lepší vizuálny efekt.

Tento pečený čerešňový cheesecake je dokonalou kombináciou sladkých a kyslastých chutí, ktoré spolu vytvárajú nezabudnuteľný zážitok pre vaše chuťové poháriky.

★★★★☆ (4.2/5 z 58 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Domáca levanduľová limonáda: Osvieženie, ktoré pohladí chuť aj dušu

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Cestovanie

Dovolenkový rozpočet ako kľúč k slobode a radosti z cestovania

Plánovanie dovolenky patrí medzi tie najkrajšie chvíle, ktoré v nás vyvolávajú nadšenie, očakávanie a pocit, že na obzore sa črtá...

Read moreDetails

Domáca levanduľová limonáda: Osvieženie, ktoré pohladí chuť aj dušu

Dáma z Montparnassu: Príbeh Simone de Beauvoir, ktorý otriasol Parížom aj svetom

Táto kniha vás môže zachrániť: Prečo by ste mali spoznať rady najpopulárnejšieho chirurga na TikToku

Spev zlomeného mesiaca je krvavá jazda, ktorá vám zlomí srdce a už ho nikdy nedá dokopy

Prechádzka v parku, ktorá vás zmení navždy

Na čo nezabudnúť pri príprave auta na cestu na dovolenku?

Na čo sa zamerať pri výbere vhodného kancelárskeho stola?

Základné princípy a aspekty bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

Čo musí nádejný poľovník spĺňať a urobiť pre získanie zbrojného preukazu?

REKLAMA

Beats for Love: Najväčší tanečný festival strednej Európy prináša svetové show a nový vesmír zážitkov

Titanic očaril Slovákov: Originálne artefakty, príbehy pasažierov a zážitok, ktorý vás prenesie v čase

Lestival 2025 v Dolnej Krupej: Rozprávkový festival plný fantázie, hudby a dobrodružstiev

Lucie štartuje novú éru: Nový spevák, nové skladby a veľké plány

Letné outfity pre ženy nad 30: Štýl, v ktorom sa budete cítiť skvele

Letné čítanie pre deti plné záhad, jednorožcov a mimozemšťanov

Unikátny zážitok: Výstava Titanic v Bratislave vás vezme priamo na palubu legendy

Rock pod Kameňom mení domov: Prichádza najväčší ročník v histórii

Samozber jahôd na Slovensku v roku 2025: Kde a kedy si môžete nazbierať čerstvé jahody?

Google Discover prichádza na počítače: Nová éra objavovania obsahu sa rozbieha

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909