LIFEZONE.sk
pondelok, 16 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Pečený čerešňový cheesecake, sladké pokušenie pre každú príležitosť

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Ak hľadáte dezert, ktorý je nielen nádherný na pohľad, ale aj fantastický na chuť, tento recept na pečený čerešňový cheesecake je tým pravým riešením. Tento cheesecake kombinuje krémovú textúru cheesecaku s kyslastou chuťou čerešní a je dokončený sladkou a lesklou čerešňovou polevou. Je ideálny na slávnostné príležitosti alebo len ako nedeľný dezert pre rodinu. Tento jedinečný cheesecake určite zaujme každého, kto má rád spojenie ovocia a bohatej smotanovej chuti.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g masla, roztopeného
  • 600 g krémového syra
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový struk alebo 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 3 veľké vajcia
  • 300 g čerstvých čerešní, vykôstkovaných a rozpolených
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 100 g čerešňovej džemovej polevy

Postup

  1. Príprava korpusu: Rozdrvte maslové sušienky na drobné kúsky a zmiešajte ich s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozprestrite na dno a čiastočne aj po bokoch okrúhlej formy na pečenie (priemer cca 23 cm) vyloženej papierom na pečenie alebo potretým maslom.
  2. Pečenie korpusu: Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia a pečte korpus asi 10 minút, kým nezačne byť pevný a zlatistý. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť.
  3. Príprava čerešňovej vrstvy: Rozložte polovicu pripravených čerešní na vychladnutý korpus.
  4. Príprava cheesecaku: Vo veľkej miske vyšľahajte krémový syr s cukrom do hladka. Postupne pridávajte vanilku a vajcia, šľahajte len do spojenia. Nakoniec pridajte smotanu a šľahajte do hladka. Tento krém vylejte na korpus s čerešňami.
  5. Pečenie cheesecake: Pečte v rúre pri 160 stupňoch Celzia asi 50-60 minút, kým náplň nie je pevná, ale stále mierne chvejúca sa v strede. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť v rúre s mierne otvorenými dvierkami.
  6. Príprava čerešňovej polevy: Zmiešajte čerešňovú džemovú polevu s kukuričným škrobom a zvyšnými čerešňami. Túto zmes nechajte chvíľu povariť na miernom ohni, kým sa nezahustí. Rozotrite polevu rovnomerne na vychladnutý cheesecake.
  7. Chladenie a servírovanie: Uložte cheesecake do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc. Pred podávaním môžete cheesecake ozdobiť čerstvými čerešňami alebo mätovými listkami pre ešte lepší vizuálny efekt.

Tento pečený čerešňový cheesecake je dokonalou kombináciou sladkých a kyslastých chutí, ktoré spolu vytvárajú nezabudnuteľný zážitok pre vaše chuťové poháriky.

★★★★☆ (4.2/5 z 58 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909