LIFEZONE.sk
utorok, 17 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Pečený sumček africký s medovo-limetkovou omáčkou, recept na šťavnatú rybu s exotickým nádychom

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
16. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Pečený sumček africký s medovo-limetkovou omáčkou predstavuje šťavnatý a aromatický spôsob prípravy tejto populárnej ryby. Med a limetka poskytujú dokonalý mix sladkosti a kyslosti, ktorý dopĺňa jemnú chuť sumčeka. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú jednoduchý, ale impresívny spôsob, ako pripraviť rybu, či už na sviatočný večer alebo ako zdravý rodinný obed.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Na rybu:
    • 4 filety sumčeka afrického (približne 200 g každá)
    • 2 PL olivového oleja
    • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Na medovo-limetkovou omáčku:
    • 3 PL medu
    • Šťava z 2 limetiek
    • 1 ČL strúhaného limetkového oleja
    • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
    • 1 PL sójovej omáčky
    • 1 malá červená čili paprička, jemne nakrájaná (voliteľné)

Postup

  1. Príprava ryby: Predhrejte rúru na 200°C. Rybie filety osušte papierovými utierkami, potrite olivovým olejom a osolte a okoreňte podľa chuti. Filety uložte do zapekacej misky alebo na plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Príprava medovo-limetkovej omáčky: V malom hrnci kombinujte med, limetkovú šťavu, limetkový olej, pretlačený cesnak, sójovú omáčku a nakrájanú čili papričku. Zmes priveďte k varu, potom zmiernite teplotu a nechajte omáčku jemne bublať približne 5 minút, kým sa trochu nezredukuje a nestane sa sirupovitá.
  3. Pečenie a servírovanie: Pečte rybu v predhriatej rúre približne 10-15 minút alebo kým nie je ryba priehľadná a ľahko sa rozpadá. Hotové filety sumčeka afrického vyberte z rúry a ihneď pokvapkajte pripravenou medovo-limetkovou omáčkou.

Podávajte pečený sumček africký s medovo-limetkovou omáčkou teplý, ozdobený čerstvými bylinkami, ako je koriander alebo petržlen. Tento pokrm sa výborne hodí s ľahkými prílohami, ako sú naparená zelenina alebo quinoa.

★★★★☆ (4.3/5 z 25 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909