LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Pesto z medvedieho cesnaku, prírodný zelený zázrak na vašom tanieri

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
17. apríla 2024
Recept

Recept

Pesto z medvedieho cesnaku je lahodný a zdravý doplnok k vašej kuchyni, obzvlášť v jarnom období, keď je medvedí cesnak najšťavnatejší. Tento bylinkový poklad, bohatý na vitamíny a minerály, pridáva intenzívnu cesnakovú chuť bez použitia skutočného cesnaku. Pesto je výborné na cestoviny, ako marináda, dip alebo jednoducho ako nátierka na čerstvý chlieb.

Ingrediencie

  • Medvedí cesnak:
    • 100 g čerstvého medvedieho cesnaku
  • Parmezán:
    • 50 g nastrúhaného parmezánu
  • Píniové orechy:
    • 30 g píniových orechov, ľahko opražených
  • Olivový olej:
    • 100 ml extra panenského olivového oleja
  • Citrónová šťava:
    • Šťava z polovice citróna
  • Soľ a čierne korenie:
    • podľa chuti

Postup

  1. Príprava surovín: Medvedí cesnak dôkladne umyte a osušte. Píniové orechy ľahko opražte na suchej panvici, aby sa zvýraznila ich chuť.
  2. Mixovanie pesta: V mixéri alebo pomocou ponorného mixéra kombinujte medvedí cesnak, parmezán, píniové orechy, olivový olej a citrónovú šťavu. Mixujte do hladka. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa vašej chuti.
  3. Skladovanie: Pesto prelejte do čistého skleneného pohára a povrch zalejte tenkou vrstvou olivového oleja. Týmto spôsobom sa pesto uchová v chladničke niekoľko týždňov.

Pesto z medvedieho cesnaku je perfektným spôsobom, ako pridať sviežosť a zdravie do rôznych jedál. Jeho výrazná chuť vynikne v kombinácii s jednoduchými prílohami, ako sú čerstvé cestoviny alebo krekry.

★★★★★ (4.6/5 z 24 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
Tags: Bojovník VitamínovBylinkové LahôdkyČerstvý ChliebIntenzívna ChuťJarné ObdobieMinerálny PokladPesto Z Medvedieho CesnakuPrírodný ZelenýSviežosť A ZdravieZdravý Doplnok

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Kampaň Staň sa policajtom prilákala 3 200 uchádzačov, ministerstvo vnútra to vníma ako veľký úspech

Slovenské protifašistické hnutie vyzýva na postavenie sôch generálom Golianovi a Viestovi

Fico šancu na spoločenský zmier zadupal do zeme, Šimečka napísal premiérovi otvorený list

Tragický koniec pátrania: Telo nezvestnej turistky našli v katastri obce Malá Lodina – FOTO

Poslanec Ferenčák bol opätovne prijatý do Strany európskych socialistov

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909