LIFEZONE.sk
utorok, 17 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Plnená kapusta, recept na bohaté a chutné jedlo zo strednej európy

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
16. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Plnená kapusta je tradičný pokrm, ktorý sa teší obľube v mnohých krajinách strednej a východnej Európy. Tento recept sa skladá z listov kapusty, ktoré sú plnené zmesou mletého mäsa a ryže, a pomaly dusené v paradajkovej omáčke. Výsledkom je bohaté a sýte jedlo, ktoré je ideálne na rodinné obedy alebo večere. Plnená kapusta je nielen výživná, ale aj mimoriadne chutná, a stáva sa obľúbeným pokrmom v chladnejších mesiacoch.

REKLAMA

Ingrediencie

  • Na plnenie:
    • 500 g mletého hovädzieho mäsa
    • 1 šálka varenej ryže
    • 1 veľká cibuľa, nadrobno nakrájaná
    • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
    • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Ostatné suroviny:
    • 12 veľkých listov kapusty
    • 800 ml paradajkovej omáčky
    • 1 PL cukru
    • 1 ČL mletej papriky
    • 1 PL octu
    • 1 ČL soli

Postup

  1. Príprava kapustových listov: Kapustu vložte do veľkého hrnca s vriacou vodou na niekoľko minút, aby listy zmäkli a dali sa ľahko ohýbať. Potom ich opatrne vyberte a nechajte vychladnúť. Vyberte hrubé žily z každého listu, aby sa s nimi ľahšie pracovalo.
  2. Príprava plnky a plnenie listov: V mise zmiešajte mleté mäso, varenú ryžu, nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ a korenie. Každý list kapusty naplňte primeraným množstvom mäsovej zmesi. Listy zrolujte a uistite sa, že konce sú dobre zatvorené, aby plnka nevytekala. Plnené kapustové závitky uložte do veľkého hrnca.
  3. Príprava omáčky a dusenie: Vo veľkej panvici zmiešajte paradajkovú omáčku, cukor, mletú papriku, ocot a soľ. Omáčku zohrejte, kým sa nezačne jemne variť, potom ju vylejte nad plnené kapustové závitky v hrnci. Kapustu dusite na miernom ohni pod pokrievkou približne 1 až 1,5 hodiny, kým nie je mäso dôkladne uvarené a kapusta mäkká.

Podávajte plnenú kapustu teplú, ideálne s čerstvým chlebom alebo ľahkým šalátom. Tento pokrm je nielen výživný a sýty, ale aj plný chutí, ktoré potešia každého milovníka tradičnej kuchyne.

★★★★☆ (4.2/5 z 43 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909