LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Recept na cícerové fašírky s bylinkami, chrumkavá vegánska delikatesa

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
21. apríla 2024
Recept

Recept

Cícerové fašírky s bylinkami sú výživnou a chutnou alternatívou k tradičným mäsovým fašírkam. Vďaka vysokému obsahu bielkovín a vlákniny, ktoré cícer poskytuje, sú tieto fašírky ideálnou voľbou pre vegánov, vegetariánov aj milovníkov zdravej stravy. Kombinácia čerstvých byliniek ako je petržlen a koriander dodáva fašírkam osviežujúcu vôňu a bohatú chuť. Tento recept je jednoduchý na prípravu a výsledné fašírky sú skvelé ako hlavný chod, príloha alebo ako chutný snack.

Ingrediencie

  • 1 plechovka (cca 400 g) cícera, scedeného a opláchnutého
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1/4 šálky čerstvého petržlenu, nasekaného
  • 1/4 šálky čerstvého koriandra, nasekaného
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • 1 čajová lyžička mletej kumínu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/4 šálky múky (môžete použiť bezlepkovú pre bezlepkovú verziu)
  • Olej na vyprážanie

Postup

  1. Pripravte cícerovú zmes: V kuchynskom robote kombinujte scedený cícer, nakrájanú cibuľu, cesnak, petržlen, koriander, rascu, kumín, soľ a čierne korenie. Procesujte do hrubšej pasty, nie príliš hladkej, aby fašírky zachovali textúru.
  2. Formujte a vyprážajte fašírky: Z cícerovej zmesi vytvorte malé guľôčky alebo placky a obaľte ich v múke. V panvici rozohrejte olej a fašírky vyprážajte z oboch strán na stredne silnom ohni, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé z každej strany.

Podávajte cícerové fašírky teplé, ideálne s jogurtovým dipom alebo čerstvým šalátom. Tento recept nielenže zasytí, ale prinesie aj radostné chvíle plné chutí vašej rodine alebo priateľom pri každej príležitosti.

★★★★☆ (4.4/5 z 60 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
Tags: Bylinkami A BielkovínouČerstvé BylinkyChrumkavá Vegánska DelikatesaChuť A VôňaChutný SnackJednoduchý ReceptRecept Na Cícerové FašírkySkvelý Hlavný ChodVegánska VoľbaZdravá Strava

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Kampaň Staň sa policajtom prilákala 3 200 uchádzačov, ministerstvo vnútra to vníma ako veľký úspech

Slovenské protifašistické hnutie vyzýva na postavenie sôch generálom Golianovi a Viestovi

Fico šancu na spoločenský zmier zadupal do zeme, Šimečka napísal premiérovi otvorený list

Tragický koniec pátrania: Telo nezvestnej turistky našli v katastri obce Malá Lodina – FOTO

Poslanec Ferenčák bol opätovne prijatý do Strany európskych socialistov

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909