LIFEZONE.sk
pondelok, 16 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Recept na cviklové carpaccio s rukolou a parmezánom, elegantné predjedlo plné farieb

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
21. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Cviklové carpaccio s rukolou a parmezánom je elegantný a svieži šalát, ktorý kombinuje zemitú sladkosť cvikly s ostrým tónom rukoly a bohatým parmezánom. Táto jednoduchá predjedľa je nielen vizuálne atraktívna vďaka svojim žiarivým farbám, ale je aj skvelou voľbou pre zdravý a ľahký obed alebo večeru. Recept využíva surovú cviklu, ktorá je tenko nakrájaná, čím sa zvýrazní jej prirodzená sladkosť a chrumkavá textúra. Servírované s jednoduchým dresingom z olivového oleja a balsamicového octu, toto carpaccio je pravá pochúťka.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké cvikly, olúpané
  • 100 g rukoly
  • 50 g tenko hoblinovaného parmezánu
  • 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 polievková lyžica balsamicového octu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Na ozdobu: niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a píniové oriešky (voliteľné)

Postup

  1. Príprava cvikly: Pomocou mandolíny alebo veľmi ostrého noža cviklu tenko nakrájajte na plátky. Plátky by mali byť dostatočne tenké, aby boli takmer priehľadné. Rozložte plátky cvikly na veľký tanier alebo priamo na jednotlivé taniere.
  2. Zmiešajte šalát a pripravte dresing: Na cviklové plátky rozložte rukolu. Parmezán nastrúhajte alebo narežte na tenké plátky a rozložte ho na rukolu. V malej miske zmiešajte olivový olej, balsamicový ocot, soľ a korenie. Dresing rovnomerne pokvapkajte po šaláte.
  3. Dokončenie a podávanie: Ak chcete, šalát môžete ozdobiť kvapkami citrónovej šťavy a posypať praženými piniovými orieškami pre extra chuť a textúru. Podávajte okamžite, kým sú ingrediencie svieže a plné chuti.

Tento recept na cviklové carpaccio s rukolou a parmezánom je ideálny pre tých, ktorí hľadajú ľahkú, ale výraznú predjedľu, ktorá oslní na akomkoľvek stretnutí alebo špeciálnej večeri.

★★★★☆ (4.4/5 z 59 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909