Fazuľové brownies predstavujú zdravú a neodolateľne chutnú alternatívu k klasickým brownies. Použitie čiernej fazule namiesto múky nielenže zvyšuje nutričnú hodnotu dezertu, ale zároveň zaisťuje, že brownies zostanú vlhké a bohaté na chuť. S prídavkom kvalitného kakaa a pravého cukru, tieto brownies neobsahujú žiadne zbytočné prísady a sú skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú menej kalorické, ale stále bohaté čokoládové potešenie. Ideálne pre rodiny s deťmi, hostiny, alebo len ako zdravý snack počas dňa.
Ingrediencie
- 1 plechovka (asi 400 g) čiernej fazule, scedenej a opláchanej
- 3 veľké vajcia
- 3 polievkové lyžice kokosového oleja
- 3/4 šálky kakaa
- 1/4 čajovej lyžičky morskej soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 šálky trstinového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- Na ozdobu (voliteľné): hrozienka, orechy alebo čokoládové kúsky
Postup
- Pripravte fazuľovú zmes: V kuchynskom robote alebo pomocou ponorného mixéra zmixujte čiernu fazuľu, vajcia, kokosový olej, kakao, soľ, vanilkový extrakt, cukor a pečiaci prášok do hladkej zmesi. Je dôležité dôkladne zmiešať všetky suroviny, aby boli brownies krémové a bez fazuľových hrudiek.
- Pečte brownies: Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia. Zmes prelejte do vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej formy. Ak chcete, môžete do cesta pridať hrozienka, orechy alebo čokoládové kúsky pre dodatočnú textúru a chuť. Pečte v rúre približne 20-25 minút alebo kým vrch nezačne byť pružný na dotyk a tester vložený do stredu nevyjde čistý.
Tieto fazuľové brownies sú nielen chutné, ale aj zdravé, čo ich robí perfektnou voľbou pre každého, kto chce maškrtiť bez výčitiek. Užite si ich teplé alebo po vychladnutí, ideálne s šálkou kávy alebo ako rýchly energetický snack.