LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result

Recept na jablkové čipsy so škoricou, zdravá poživatina plná chuti

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
21. apríla 2024
Recept

Recept

Jablkové čipsy so škoricou sú vynikajúcou zdravou alternatívou k tradičným sladkostiam, ktoré môžete jesť bez výčitiek. Tieto chrumkavé plátky jabĺk sú jemne ochutené škoricou, čo im dodáva nádhernú vôňu a pikantnú chuť. Jablká sú prirodzene sladké a plné vlákniny, a keď sú dehydrované, ich sladkosť ešte viac vynikne. Škorica nie len že pridáva lahodnú chuť, ale tiež má protizápalové vlastnosti. Tento recept je jednoduchý na prípravu a výsledné čipsy sú skvelé ako snack na cesty, doplnok k jogurtu, alebo ako zdravá pochúťka k filmu.

Ingrediencie

  • 4 stredne veľké jablká
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1 polievková lyžica cukru (voliteľné, podľa chuti)
  • Štipka soli (voliteľné)

Postup

  1. Pripravte jablká: Predhrejte rúru na 100 stupňov Celzia. Jablká umyte, odstráňte jadrovníky a nakrájajte ich na veľmi tenké plátky, ideálne pomocou mandolíny alebo veľmi ostrého noža. Čím tenšie budú plátky, tým rýchlejšie a rovnomernejšie sa usušia.
  2. Ochutite jablká: Plátky jabĺk rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. V miske zmiešajte mletú škoricu, cukor a štipku soli, ak používate. Túto zmes rovnomerne posypte na jablkové plátky. Preverte, aby každý plátok bol rovnomerne pokrytý.
  3. Pečte jablkové čipsy: Jablkové plátky vložte do predhriatej rúry a pečte približne 2-3 hodiny, alebo kým nie sú suché a chrumkavé. Polčas pečenia plátky otočte, aby sa rovnomerne usušili.
  4. Ochladte a uložte: Po upečení nechajte jablkové čipsy úplne vychladnúť na plechu. Po vychladnutí ich môžete uložiť do vzduchotesnej nádoby, kde vydržia niekoľko týždňov.

Tieto jablkové čipsy so škoricou sú nielen zdravé, ale ich príprava je aj skvelým spôsobom, ako zužitkovať prebytočné jablká. Užite si ich samotné, alebo ako súčasť rôznych dezertov a snackov.

★★★★★ (4.9/5 z 26 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
Tags: Cesty SnackDehydrované JablkáJablkové ČipsyJemná OchuteniePikantná PožitokPlná VlákninyŠkoricová ChuťZdravá PochúťkaZdravá PoživatinaZdravý Recept

Ďalšie články

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Jarné zeleninové rizoto s bylinkami je krásny spôsob, ako privítať príchod jarnej sezóny do vašej kuchyne. Tento recept využíva sviežosť...

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Veľká noc je sviatkom jari, nových začiatkov a rodinných stretnutí. A čo by to bolo za veľkonočný stôl bez vône...

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Veľká noc na Slovensku nie je len o maľovaných vajíčkach, korbáčoch a voňavom údenom mäse. Je to aj o chvíľach,...

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Veľká noc je sviatok plný symboliky, duchovného zastavenia a rodinnej pohody. No popri duchovnom rozmere hrá dôležitú úlohu aj gastronomická...

Prečo sa neje mäso na Veľký piatok a čo tým vlastne vyjadrujeme

Veľký piatok patrí medzi najdôležitejšie dni kresťanského roka. Je to čas, keď sa kresťania na celom svete zastavujú a rozjímajú...

Kampaň Staň sa policajtom prilákala 3 200 uchádzačov, ministerstvo vnútra to vníma ako veľký úspech

Slovenské protifašistické hnutie vyzýva na postavenie sôch generálom Golianovi a Viestovi

Fico šancu na spoločenský zmier zadupal do zeme, Šimečka napísal premiérovi otvorený list

Tragický koniec pátrania: Telo nezvestnej turistky našli v katastri obce Malá Lodina – FOTO

Poslanec Ferenčák bol opätovne prijatý do Strany európskych socialistov

  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909