• Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt
nedeľa, 22 júna, 2025
No Result
View All Result
LIFE ZONE
TIP na knihu
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFE ZONE
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
TIP na knihu
No Result
View All Result
LIFE ZONE
No Result
View All Result
REKLAMA

Recept na Kapustnicu, tradičná slovenská polievka z kyslej kapusty

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
22. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Kapustnica je hlboko zakorenená v slovenskej kuchyni a je obľúbenou súčasťou vianočných tradícií mnohých rodín. Táto hustá a sýta polievka kombinuje jedinečné chute kyslej kapusty, údeného mäsa a sušených húb, čo vytvára bohatý a komplexný gurmánsky zážitok. Každá rodina má svoju vlastnú verziu receptu, ktorá sa môže líšiť v množstve a druhoch prísad, ale základ zostáva rovnaký a je vždy teplým potešením počas chladných mesiacov.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 500 g údeného mäsa (napríklad klobása alebo rebierka)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 100 g sušených húb, namočených a nakrájaných
  • 2 stredne veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 3 l vody
  • 2 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Na ozdobu: smotana alebo čerstvý petržlen

Postup

  1. Príprava základu polievky: Vo veľkom hrnci na strednom ohni osmažte nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridajte údené mäso (pokrájané na kúsky, ak používate veľké kusy) a smažte niekoľko minút, kým sa nevytvorí krásna aróma. Pridajte namočené a nakrájané huby a smažte ďalších 5 minút.
  2. Varenie polievky: Do hrnca pridajte kyslú kapustu, zemiaky, bobkové listy a majoránku. Zalejte vodou a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť približne 1 až 1,5 hodiny, kým mäso a zemiaky nie sú úplne mäkké. Počas varenia prípadne dochuťte soľou a korením.

Podávajte horúcu, ozdobenú lyžicou smotany alebo nasekaným petržlenom. Kapustnica je nielen chutná, ale aj zasýtiaca, čo ju robí ideálnym jedlom na zahriatie počas zimy alebo ako súčasť sviatočného stola.

★★★★☆ (4.2/5 z 22 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin
REKLAMA
Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk

Redakcia LIFEZONE.sk prináša aktuálne správy, zaujímavosti a články z oblasti kultúry, hudby a životného štýlu. Naším cieľom je prinášať obsah, ktorý inšpiruje, informuje a baví našich čitateľov. Sledujte nás pre viac kvalitného obsahu!

Ďalšie články

Kuchyňa

Rýchly recept na horúci deň: ovocný koláč s čučoriedkami

Kuchyňa

Ako usporiadať letnú grilovačku, na ktorú budú všetci dlho spomínať

Kuchyňa

Osviežujúci tip do kuchyne: grilovaný hermelín

Kuchyňa

Osviežujúca uhorková polievka: Ideálny recept na horúce letné dni

Kuchyňa

Najlepšia čerešňová bublanina ako od babičky

Kuchyňa

Liečivá sila stromov: Recepty z korún prírody, ktoré vás prekvapia

Kuchyňa

Recept na jarné zeleninové rizoto s bylinkami

Kuchyňa

Veľkonočná plnka – tradičný recept ako od babičky, ktorý si zamiluje celá rodina

Kuchyňa

Veľkonočný zemiakový šalát recept: Tradičná chuť sviatkov, ktorá spája rodinu

Kuchyňa

Veľká noc koláče 2025: Najlepšie recepty, ktoré prevoňajú váš sviatočný stôl

Aktuálne správy

Festival Rock pod Kameňom 2025 prinesie najväčšie rockové mená leta

Táto kniha vám zmení život: Malými krokmi k veľkej životnej zmene

Najkrajšie slovenské hrady na leto ktoré sa oplatí navštíviť

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909