Zeleninové curry s kokosovým mliekom je vynikajúci spôsob, ako si vychutnať bohaté a zároveň ľahké jedlo plné chutí. Toto lahodné curry kombinuje rozmanité druhy zeleniny s bohatou a krémovou textúrou kokosového mlieka, čo dodáva pokrmu exotický nádych. Aromatické korenie a bylinky prehlbujú chuť tohto jedla, ktoré je ideálne na servírovanie s ryžou alebo naanom. Tento recept je vhodný pre vegánov a je skvelou voľbou pre každého, kto chce zažiť pravú chuť Ázie.
Ingrediencie
- 1 veľká cuketa, nakrájaná na kocky
- 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
- 1 brokolica, rozdelená na ružičky
- 1 šálka zeleného hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 2 lyžice červenej curry pasty
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 kúsok zázvoru (približne 2 cm), nasekaný
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 lyžička kurkumy
- 1 lyžička mletého koriandru
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Na ozdobu: čerstvý koriander
Postup
- Príprava základu curry: Na veľkej panvici alebo vo woku rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor a restujte, kým cibuľa nebude mäkká a zlatistá. Pridajte červenú curry pastu, kurkumu a mletý koriander, smažte ešte minútu, aby sa uvoľnili arómy korení.
- Pridanie zeleniny a kokosového mlieka: Do panvice pridajte nakrájanú cuketu, papriku, brokolicu a hrášok. Premiešajte, aby bola zelenina pokrytá korením. Potom prilejte kokosové mlieko, dobre premiešajte a priveďte k varu. Znížte teplotu a pomaly duste približne 10 minút, kým zelenina nebude mäkká, ale stále chrumkavá. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
Podávajte teplé, ozdobené čerstvým koriandrom. Toto zeleninové curry je skvele doplnené ryžou alebo čerstvým naanom na absorpciu bohatej a krémovej omáčky. Je to zdravé, sýte a rýchlo pripravené jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.