Krémová polievka z červenej repy s kozím syrom je neobyčajne lahodná a esteticky pôsobivá. Tento jednoduchý recept spája zemitú sladkosť červenej repy s bohatou a pikantnou chuťou kozieho syra, čo vytvára nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. Táto polievka je nielen výživná, ale aj plná antioxidantov a je skvelou voľbou pre špeciálne príležitosti alebo ako elegantný začiatok víkendového obeda.
Ingrediencie
- 500 g čerstvej červenej repy, olúpanej a hrubšie nakrájanej
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 g kozieho syra
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Na ozdobu: čerstvý kôpor alebo petržlen
Postup
- Príprava zeleniny: V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, restujte do mäkka a zlatista. Pridajte nakrájanú červenú repu a restujte spolu všetko ešte pár minút.
- Varenie polievky: Zalejte zeleninu zeleninovým vývarom, pridajte soľ a korenie, a nechajte zmes prísť k varu. Znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť asi 30 minút, kým repa nie je úplne mäkká. Potom použite ponorný mixér alebo prelejte polievku do stolného mixéra a rozmixujte do hladka.
- Dokončenie polievky: Vráťte polievku do hrnca, ak je potrebné, zohrejte ju, a potom vmiešajte kozí syr, kým nie je úplne rozpustený a polievka je krémová. Ochutnajte a prípadne dochuťte.
Podávajte teplú, ozdobenú čerstvým kôprom alebo petržlenom. Krémová polievka z červenej repy s kozím syrom je ideálna pre tých, ktorí hľadajú niečo jedinečné a chutné, čo osloví všetky zmysly. Tento recept je nielen vizuálne príťažlivý, ale ponúka aj hlboké, bohaté chute, ktoré určite očaria vašich hostí.