Kuracie stripsy v mandľovej kruste sú perfektným spojením chutného kuracieho mäsa a chrumkavej, orechovej krusty. Tento jedinečný recept pridáva na obyčajných kuracích strips príjemnú orieškovú chuť a textúru, čo ich robí skvelou voľbou na párty občerstvenie, rodinné večere alebo ako súčasť výdatného obeda. Kuracie prsia sú pokryté mandľami, ktoré nie len zlepšujú chuť, ale aj dodávajú dôležité vitamíny a minerály. Tieto stripsy môžete podávať s rôznymi omáčkami, ako sú barbecue, medovo-horčicová alebo jednoduchý jogurtový dip.
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs, nakrájaných na prúžky
- 1 šálka mletých mandlí
- 1/2 šálky múky
- 2 veľké vajcia, rozšľahané
- 1 čajová lyžička cesnakového prášku
- 1 čajová lyžička cibulového prášku
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
Postup
- Pripravte suroviny: V jednej mise zmiešajte mleté mandle, cesnakový prášok, cibulový prášok a sladkú papriku. V inej mise dajte múku a v tretej mise rozšľahajte vajcia. Každú zložku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Obaľovanie kuracích prúžkov: Kuracie prúžky najprv obaľte v múke, potom ponorte do rozšľahaných vajec a nakoniec obaľte v mandľovej zmesi. Uistite sa, že každý prúžok je rovnomerne pokrytý všetkými vrstvami.
- Vyprážanie strips: Na panvici zohrejte dostatočné množstvo oleja na stredne vysokom ohni. Opečte kuracie stripsy z každej strany dozlatista a chrumkava, približne 3-4 minúty na každú stranu. Vyprážané stripsy vyberte a nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
Tieto kuracie stripsy v mandľovej kruste sú lahodnou a jednoduchou voľbou pre každú príležitosť. Servírujte ich teplé s vašou obľúbenou omáčkou alebo čerstvým šalátom pre ľahší jedálny lístok.