Lemon Garlic špagety sú ľahký a osviežujúci pokrm, ktorý spája sviežosť citrónu s aromatickým cesnakom a bylinkovou sviežosťou petržlenu. Tento jednoduchý a rýchly recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú jednoduché, ale chutné jedlo. Perfektný na letný obed alebo ľahkú večeru, tento recept je aj skvelou možnosťou pre vegetariánov alebo ako rýchla večera po dlhom dni.
Ingrediencie
- 400 g špagiet
- Šťava a kôra z 2 veľkých citrónov
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 100 ml extra panenského olivového oleja
- Hrsť čerstvého petržlenu, nasekaného
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Parmezán na posypanie (voliteľné)
Postup
- Príprava citrónovo-cesnakovej zmesi: V malom hrnci zohrejte olivový olej na miernom ohni a pridajte nasekaný cesnak. Restujte asi 1-2 minúty, kým cesnak nezačne byť voňavý, ale nie hnedý. Odstráňte z ohňa a vmiešajte citrónovú šťavu, kôru a polovicu nasekaného petržlenu. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Varenie špagiet a miešanie s omáčkou: V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríte špagety al dente podľa návodu na obale. Scedíte, pričom si odložíte trochu vody z varenia. Špagety vráťte do veľkého hrnca, pridajte pripravenú citrónovo-cesnakovú zmes a ak je to potrebné, trochu vody z varenia, aby sa omáčka ľahko spojila so špagetami.
Podávajte teplé, posypané zvyšným petržlenom a nastrúhaným parmezánom, ak používate. Lemon Garlic špagety sú skvostným príkladom jednoduchosti a chuti, ktoré si môžete vychutnať kedykoľvek počas roka.