LIFEZONE.sk
pondelok, 16 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Recept na šalát s pečenou cviklou a kozím syrom, ideálny pre milovníkov zeleniny

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
21. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Šalát s pečenou cviklou a kozím syrom je dokonalá kombinácia sladkých, zemitých chutí a krémového syra, ktorá zaručene zaujme každého gurmána. Pečená cvikla je nielen chutná, ale aj plná vitamínov a minerálov, ktoré sú prospešné pre zdravie. Kozí syr pridáva jemnosť a bohatosť, ktorá krásne kontrastuje so sladkosťou cvikly. Čerstvé bylinky a orechy dodávajú šalátu textúru a komplexnosť. Tento šalát je ideálny ako predjedlo alebo ako ľahký hlavný chod, ktorý poteší na každej večeri alebo špeciálnej príležitosti.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 4 stredné cvikly
  • 150 g kozieho syra, rozdrobeného
  • 1/4 šálky vlašských orechov, hrubo nasekaných
  • 2 polievkové lyžice balzamikového octu
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička medu
  • Hrčka čerstvého tymiánu, nasekaného
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Niekoľko lístkov čerstvého šalátu (napríklad rukola alebo mesclun)

Postup

  1. Pečenie cvikly: Cviklu dôkladne umyte, zabaľte do alobalu a pečte v rúre predhriatej na 200 °C približne 1 hodinu, alebo kým nie je mäkká. Po upečení nechajte cviklu vychladnúť, potom olúpte a nakrájajte na kocky alebo plátky.
  2. Príprava šalátu: V malej miske zmiešajte balzamikový ocot, olivový olej, med a tymián, aby ste pripravili dresing. V veľkej miske spojte pečenú cviklu, rukolu alebo iné zelené lístky a kozí syr. Zalejte dresingom a nechajte chvíľu odstáť, aby sa chute prepojili.

Podávajte šalát okamžite, posypaný nasekanými vlašskými orechmi a ďalším korením podľa chuti. Tento šalát je nielen vizuálne atraktívny, ale aj nesmierne chutný a zdravý, ideálny pre milovníkov sviežich a bohatých chutí.

★★★★★ (4.5/5 z 31 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909