Preskočiť na obsah

Recept na šošovicovú polievku na kyslo, tradičná delikatesa s octom a klobásou

Šošovicová polievka na kyslo je výnimočný pokrm, ktorý ponúka bohaté chute a vynikajúci komfort. V tomto recepte sa kombinuje sýta šošovica s výraznou chuťou údenej klobásy a príjemnou kyslosťou octu. Je to ideálny pokrm na zahriatie počas chladných mesiacov, ponúkajúci hlboké a komplexné chute, ktoré potešia každého milovníka tradičnej kuchyne.

Ingrediencie

  • 250 g zelenej alebo hnedej šošovice
  • 1 veľká údená klobása, nakrájaná na kolieska
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 l vody alebo zeleninového vývaru
  • 2 polievkové lyžice octu (podľa chuti môžete pridať viac)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička majoránky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Na ozdobu: nasekaný čerstvý petržlen

Postup

  1. Príprava základu: V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte, kým cibuľa nezačne byť zlatistá a voňavá. Pridajte kolieska klobásy a restujte spolu niekoľko minút, kým klobása nezačne byť mierne opečená.
  2. Varenie polievky: Pridajte šošovicu, vodu alebo vývar a majoránku. Nechajte polievku zovrieť, potom znížte teplotu a pomaly varíte pod pokrievkou asi 30 minút, alebo kým šošovica nie je mäkká. Keď je šošovica uvarená, dochutíte soľou, korením a octom podľa vašej chuti.

Podávajte horúcu, posypanú čerstvým petržlenom. Táto šošovicová polievka na kyslo s klobásou je nielen sýta a chutná, ale aj skvelý spôsob, ako zahriať telo a dušu v chladnejších dňoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *