LIFEZONE.sk
utorok, 17 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Recept na špagety alla Norma, sicílska klasika s baklažánom a ricottou

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
23. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Špagety alla Norma je pôvabné sicílske jedlo, ktoré dostalo meno po slávnej opere Vincenza Belliniho, „Norma“. Tento recept vyniká svojou jednoduchou, ale bohatou kombináciou chutí, ktoré zahŕňajú baklažán, ricottu a rajčinovú omáčku. Baklažán dodáva jedlu príjemnú textúru a zemité tóny, zatiaľ čo sladká ricotta a aromatická rajčinová omáčka dopĺňajú základné ingrediencie špagiet, vytvárajúc tak jedlo, ktoré je súčasne výživné a potešenie pre chuťové poháriky.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 400 g špagiet
  • 1 veľký baklažán, nakrájaný na kocky
  • 400 g krájaných rajčín v plechovke
  • 200 g ricotty
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Hrsť čerstvej bazalky, na ozdobu
  • Parmezán, na posypanie

Postup

  1. Príprava baklažánu: Baklažán nasolte a nechajte ho asi 20 minút odstáť, aby pustil horkú šťavu. Potom ho opláchnite a osušte. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte kocky baklažánu dozlatista. Po opražení odložte baklažán na bok.
  2. Príprava omáčky: V rovnakej panvici pridajte trochu viac olivového oleja a opražte nasekaný cesnak, než pridáte rajčiny z plechovky. Pridajte soľ, korenie a nechajte omáčku pomaly variť na miernom ohni asi 20 minút, kým sa nezredukuje a nestane sa hustejšou.
  3. Dokončenie jedla: Medzitým v hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríte špagety al dente podľa návodu na obale. Scedené špagety zmiešajte s rajčinovou omáčkou, pridajte opražený baklažán a čerstvú ricottu. Premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili a ricotta roztopila medzi horúcimi špagetami.

Podávajte ihneď, posypané nastrúhaným parmezánom a ozdobené čerstvou bazalkou. Špagety alla Norma sú nielen vizuálne lákavé, ale aj chutné a spájajú v sebe najlepšie z talianskej kuchyne na Sicílii.

★★★★☆ (4.3/5 z 42 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909