Špagety s bazalkovým pestom a grilovanými kuracími prsiami predstavujú jedlo, ktoré zaujme svojou jednoduchosťou a bohatou chuťou. Bazalkové pesto, známe svojou sviežou a aromatickou chuťou, v kombinácii s jemne grilovanými kuracími prsiami vytvára pokrm, ktorý je nielen lahodný, ale aj vizuálne príťažlivý. Tento recept je ideálny na rodinné večere alebo ako súčasť pohostinnosti pri špeciálnych príležitostiach, poskytujúc zároveň zdravú a chutnú možnosť stravovania.
Ingrediencie
- 400 g špagiet
- 2 kuracie prsia, grilované a nakrájané na plátky
- 100 g čerstvej bazalky
- 50 g píniových orieškov
- 50 g nastrúhaného parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 150 ml extra panenského olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Príprava bazalkového pesta: Do mixéra pridajte bazalku, piniové oriešky, parmezán, cesnak a olivový olej. Mixujte do hladka. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením. Pesto by malo byť aromatické s výraznou chuťou bazalky a jemným náznakom cesnaku a parmezánu.
- Varenie špagiet a grilovanie kuracích prsí: Medzitým v hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríte špagety al dente podľa návodu na obale. Zatiaľ čo sa špagety varia, grilujte kuracie prsia na predhriatej grilovacej panvici alebo na grile, kým nie sú dobre prepečené a šťavnaté. Grilované kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky.
- Zmiešanie špagiet s pestom a pridaním kuracích prsí: Scedené špagety vráťte do hrnca a vmiešajte do nich pripravené bazalkové pesto. Dobre premiešajte, aby sa špagety rovnomerne obalili omáčkou. Na záver pridajte grilované kuracie plátky a jemne zamiešajte, aby sa teploty vyrovnali.
Podávajte ihneď, ideálne posypané extra parmezánom a ozdobené čerstvou bazalkou. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj vizuálne príťažlivý, a určite poteší každého, kto si ho vychutná.