LIFEZONE.sk
pondelok, 16 júna, 2025
TIP na článok
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
No Result
View All Result
  • SPRÁVY
  • KULTÚRA
  • RODINA
  • HOBBY
  • KARIÉRA
  • DOMÁCNOSŤ
  • MÓDA
  • CESTOVANIE
  • HUDBA
LIFEZONE.sk
No Result
View All Result

Recept na špagety s hlivou a šalviou, jemná delikatesa pre milovníkov húb

Redakcia LIFEZONE.sk by Redakcia LIFEZONE.sk
24. apríla 2024
Recept

Recept

Zdielať na FacebookuZdielať na Twiiteri

Špagety s hlivou ustricovou a šalviou predstavujú sofistikovaný a chutný pokrm, ktorý vás prenesie do sveta jedinečných gurmánskych zážitkov. Restovaná hliva ustricová prináša do jedla bohatú, mäsitú textúru a zemité tóny, ktoré skvele kontrastujú s aromatickou a mierne pikantnou šalviou. Tento jednoduchý, ale impozantný recept je ideálny na elegantnú večeru alebo ako špeciálne jedlo, ktoré poteší každého milovníka húb.

REKLAMA

Ingrediencie

  • 400 g špagiet
  • 300 g hlivy ustricovej, nakrájanej na prúžky
  • Hrsť čerstvej šalvie, nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 50 ml extra panenského olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Na ozdobu: strúhaný parmezán (voliteľné)

Postup

  1. Restovanie hlivy: Na panvici na strednom ohni rozohrejte polovicu olivového oleja. Pridajte hlivu ustricovú a restujte, kým nezačne mierne hnednúť a zmenšovať sa, čo môže trvať približne 5-7 minút. Potom pridajte cesnak a šalviu a pokračujte v restovaní ešte 2-3 minúty, kým sa neuvoľní vône bylín.
  2. Varenie špagiet a kombinovanie s omáčkou: Medzitým v hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríte špagety al dente podľa návodu na obale. Špagety scedíte, pričom si odložíte trochu vody z varenia. Pridajte uvarené špagety na panvicu s hlivou a šalviou, pridajte zvyšný olivový olej a premiešajte. Ak je potrebné, pridajte trochu vody z varenia na zjemnenie omáčky.

Podávajte teplé, posypané nastrúhaným parmezánom, ak používate. Špagety s hlivou ustricovou a šalviou sú nielen chutné, ale aj vizuálne príťažlivé, a zaručene zaujmú každého, kto oceňuje jemné chuti prírodných ingrediencií spojené s klasickými talianskymi cestovinami.

★★★★★ (4.7/5 z 28 hlasov)
Ďakujeme za váš hlas!
ShareTweetPin

Aktuálne správy

Richard Müller oživuje BANKET: Nový singel s Tinou vracia retro náboj na scénu

Ako zarobiť 100 000 eur: Reálne spôsoby, ktoré fungujú aj v roku 2025

Jozef Karika pripravuje nový mysteriózny triler PÁD. Čo o ňom vieme?

Na muške: Druhý výstrel Sivého muža triafa priamo do čierneho

Hadia žena: Príbeh duchovného prebudenia, uzdravenia a návratu k prírode

Zdravý spánok podľa ajurvédy: Ako obnoviť rovnováhu tela aj mysle

REKLAMA
  • Tip na článok
  • GDPR
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909

No Result
View All Result
  • Správy
  • Kultúra
  • Rodina
  • Hobby
  • Cestovanie
  • Domácnosť
  • Kuchyňa
  • Móda a krása
  • Technológie
  • Kariéra
  • Zdravie
  • Hudba
  • Tip na článok
  • Reklama
  • Kontakt

© 2025 LIFEZONE.SK | ISSN 2989-3909