Špagety s hlivou ustricovou a šalviou predstavujú sofistikovaný a chutný pokrm, ktorý vás prenesie do sveta jedinečných gurmánskych zážitkov. Restovaná hliva ustricová prináša do jedla bohatú, mäsitú textúru a zemité tóny, ktoré skvele kontrastujú s aromatickou a mierne pikantnou šalviou. Tento jednoduchý, ale impozantný recept je ideálny na elegantnú večeru alebo ako špeciálne jedlo, ktoré poteší každého milovníka húb.
Ingrediencie
- 400 g špagiet
- 300 g hlivy ustricovej, nakrájanej na prúžky
- Hrsť čerstvej šalvie, nasekaná
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 50 ml extra panenského olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Na ozdobu: strúhaný parmezán (voliteľné)
Postup
- Restovanie hlivy: Na panvici na strednom ohni rozohrejte polovicu olivového oleja. Pridajte hlivu ustricovú a restujte, kým nezačne mierne hnednúť a zmenšovať sa, čo môže trvať približne 5-7 minút. Potom pridajte cesnak a šalviu a pokračujte v restovaní ešte 2-3 minúty, kým sa neuvoľní vône bylín.
- Varenie špagiet a kombinovanie s omáčkou: Medzitým v hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríte špagety al dente podľa návodu na obale. Špagety scedíte, pričom si odložíte trochu vody z varenia. Pridajte uvarené špagety na panvicu s hlivou a šalviou, pridajte zvyšný olivový olej a premiešajte. Ak je potrebné, pridajte trochu vody z varenia na zjemnenie omáčky.
Podávajte teplé, posypané nastrúhaným parmezánom, ak používate. Špagety s hlivou ustricovou a šalviou sú nielen chutné, ale aj vizuálne príťažlivé, a zaručene zaujmú každého, kto oceňuje jemné chuti prírodných ingrediencií spojené s klasickými talianskymi cestovinami.