Špagety s kari omáčkou a kuracím mäsom predstavujú výnimočné spojenie talianskej klasiky a bohatých chutí indickej kuchyne. Tento recept kombinuje šťavnaté kúsky kuracieho mäsa s bohatou a aromatickou kari omáčkou, čím vytvára jedinečný a nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. Kari omáčka, pripravená s mixom korenín, prináša hlbokú chuť a pikantnosť, ktorá skvele komplementuje jemnosť špagiet. Ideálne pre milovníkov korenistých jedál, tento pokrm je perfektným riešením na zmenu jedálnička.
Ingrediencie
- 400 g špagiet
- 300 g kuracích prsných rezov, nakrájaných na kúsky
- 2 polievkové lyžice kari pasty (môžete použiť aj kari prášok)
- 200 ml kokosového mlieka
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Na ozdobu: čerstvý koriander alebo petržlen
Postup
- Príprava kari omáčky a kuracieho mäsa: Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezmäkne a nezačne byť priehľadná. Pridajte kuracie mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nezíska zlatistú farbu. Pridajte kari pastu a dôkladne zamiešajte, aby sa všetko mäso obalilo korením. Pridajte nakrájanú papriku a zalejte kokosovým mliekom. Nechajte zmes variť na miernom ohni asi 10 – 15 minút, kým mäso nie je úplne mäkké a omáčka sa trochu nezredukuje.
- Varenie špagiet a dokončenie pokrmu: Medzitým uvaríte špagety v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale, až kým nebudú al dente. Potom ich scedíte a ihneď vmiešate do panvice s hotovou kari omáčkou. Premiešajte, aby sa špagety rovnomerne obalili omáčkou a všetky chutě sa spojili.
Podávajte teplé, posypané čerstvým koriandrom alebo petržlenom. Tento recept na špagety s kari omáčkou a kuracím mäsom je ideálny pre tých, ktorí si chcú vychutnať niečo iné, plné chutí a vôní, ktoré zaručene potešia každého gurmána.